Frivilligkoordinator (studentermedhjælper) til FritidsGuiderne KBH på Amager

Brænder du for at samarbejde med frivillige og styrke udsatte børns muligheder for at dyrke inspirerende fritidsaktiviteter?

Solvang Bibliotek og Fritid KBH søger en engageret frivilligkoordinator, der skal drive FritidsGuide-indsatsen på Amager. Det indebærer bl.a. opsøgende arbejde og et tæt samarbejde med lokale samarbejdspartnere og med Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, hvor indsatsen er forankret.

Om FritidsGuiderne KBH
FritidsGuiderne KBH er et samarbejde mellem Red Barnet og Københavns Kommune. Målet med FritidsGuiderne KBH er at bygge bro mellem udsatte børn og unge og kultur- og fritidslivet ved hjælp af frivillige FritidsGuider. De frivillige guider fungerer som bindeled mellem børn, unge og deres familier og det lokale forenings- og kulturliv. Der er p.t. 11 FritidsGuide-grupper fordelt over hele byen.

Dine primære opgaver bliver at:

 • Støtte op om og fastholde de frivillige, f.eks. via mødeafholdelse, sparring, og koordinering af guideforløb.
 • Samarbejde med Red Barnet om rekruttering af nye frivillige FritidsGuider, bl.a. ved oplæg på uddannelsesinstitutioner og på informationsmøder.
 • Skabe synlighed omkring indsatsen, bl.a. via samarbejde med lokale samarbejdspartnere, f.eks. idrætsforeninger, kulturhuse, skoler og boligsociale helhedsplaner.
 • Opsøge målgruppen af børn og unge og involvere de frivillige.
 • Deltage i udvikling af projektet, bl.a. til møder i koordinatorgruppen på tværs af hele byen.

Din profil

 • Du er i gang med en relevant uddannelse og har lyst til at arbejde med frivillige og udsatte børn og familier.
 • Du er en initiativrig og overbevisende medspiller, der kan engagere og formidle vigtigheden af at have et aktivt fritidsliv til både frivillige som udsatte børn og deres forældre.
 • Du har flair for koordinering, kan holde overblik og følge opgaver til dørs.
 • Du har erfaring med frivilligt arbejde og ved, hvordan man motiverer og fastholder frivillige.
 • Du har erfaring med foreningsliv og gerne kendskab til lokalområdet på Amager. Dette er dog ikke et krav.
 • Du skal kunne lide at arbejde selvstændigt og proaktivt og være god til at kommunikere med mange forskellige mennesker både skriftligt og mundtligt. Samtidig skal du ikke være bange for at arbejde opsøgende i ”marken”.

Vi søger en engageret og humørfyldt medarbejder, der ser muligheder frem for begrænsninger – til gengæld tilbyder vi et inspirerende og foranderligt miljø med godt humør, masser af udfordringer, mulighed for sparring og personlig udvikling.

Praktiske oplysninger
Stillingen er på 12 timer om ugen med start den 1. august 2017. Stillingen er tidsbegrænset til den 31. december 2017 med mulighed for forlængelse.

Du vil blive ansat på Solvang Bibliotek, hvor du vil indgå i kontorfællesskab med de øvrige ansatte. Aftenarbejde vil forekomme ind imellem.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, kan du kontakte udviklingskonsulent Camilla Graversgaard Nielsen fra Kultur- og Fritidsforvaltningen på 2634 4615. Du kan læse om indsatsen på www.fritidsguidernekbh.dk

Søg stillingen via nedenstående link senest søndag den 18. juni 2017
Samtaler afholdes torsdag den 22. juni om eftermiddagen.

Københavns Kommune ser mangfoldighed som en ressource og værdsætter, at medarbejderne hver især bidrager med deres særlige baggrund, personlighed og evner.