Overskrift:

Det er en god ide at lave en overskrift, så man lægger mærke til din ansøgning.

Dato og modtager:

Husk at skrive den dato, hvor du sender ansøgningen. Så kan de se, at du har overholdt ansøgningsfristen. 
Husk at skrive navn og adresse på det sted, hvor du søger jobbet. Skriv det øverst på siden, så de kan se, at ansøgningen er skrevet til dem.

Det skal se godt ud:

Gem din ansøgning i Word. Så kan du stille den pænt op, og du kan gemme den til at blive inspireret af, næste gang du søger job. Når du skal søge et job på mail, så sender du den bare som en vedhæftet fil. Du kan evt gemme den i PDF format, så er du sikker på at det bliver stående på samme måde som du har sat set op.

Sådan starter du din ansøgning

Start med dit navn, alder, klassetrin og skole, og fortæl hvorfor, du søger jobbet.

Skriv om det, som du er god til:

Fortæl, hvorfor de skal ansætte dig. Kom med nogle eksempler på de ting, du er god til og som du kan bruge på det job, du søger. Måske har du nogle erfaringer fra et andet job, du kan fortælle om?

Afslutning på din ansøgning

Slut af med at skrive venlig hilsen. Du kan for eksempel skrive, at du glæder dig til at høre fra arbejdspladsen, eller at du håber, at de vil indkalde dig til en samtale, hvor du kan fortælle mere om dig selv.

Dit CV:

Dit CV består af dine kontaktoplysninger og en beskrivelse af dine erfaringer, din skolegang, dine sprog- og it-kundskaber og dine fritidsinteresser. Det er også i dit CV, du skriver, hvis du har gennemført et kursus, arbejdet frivilligt, været på sprogskole, efterskole eller lignende. Nogle gange kan man opleve, at man ikke kan skrive så meget i sit CV endnu - det er også i orden, erfaringerne kommer med alderen og dine forskellige fritidsjobs.