Fremtidens IoT platform for byer (Præ-kommercielt indkøb)

Offentliggjort:
16.03.2017, Kl
Frist:
14.04.2017, Kl
København, Helsinki og Antwerpen inviterer de mest innovative virksomheder til at håndtere alverdens storbyudfordringer

Med en investering på knap 30 mio. kr. i ryggen inviterer København, Helsinki og Antwerpen de mest innovative virksomheder inden for smart city og big data til at udvikle en schweizerkniv af en dataplatform, der skal håndtere alverdens storbyudfordringer.

Hvordan kan man styre trafikken, så bilerne skaber mindst mulig luftforurening? Hvordan kan man sikre diabetes-patienters velbefindende, når de er uden for lægernes rækkevidde? Og hvordan undgår man trafikpropper, når man skal tømme et stort stadion midt i byen?

Det er de tre helt konkrete udfordringer verdens mest data-kompetente virksomheder bliver inviteret til at tage livtag med, når København åbner for det præ-kommercielle EU-udbud, Select for Cities, sammen med Helsinki og Antwerpen.

Med Select for Cities skal København være med til at bringe Europas storbyer til næste Smart City-niveau, hvor det gælder om systematisk at udnytte big data til at styre verdens storbyer mere effektivt. Select for Cities er en forlængelse af Københavns Kommunes arbejde med smart city. I juni 2016 åbnede smart city laboratoriet Street Lab i hjertet af København. I juli 2016 kunne den danske hovedstad byde velkommen til verdens første databørs, Copenhagen Data Exchange. Det har bl.a. fået multinationale virksomheder som Cisco, Hitachi og Citelum til at placere store investeringer i København.

Fakta: Select for Cities Præ-kommercielt udbud

●     Select for Cities er et forsknings- og udviklingsprojekt, hvor verdens mest datakompetente virksomheder skal konkurrere om at udvikle de bedste løsninger, som senere skal testes i de 3 deltagende byer. Målet er at udvikle fremtidens IoT platform for byer.

●     Select for Cities er et EU Horizon 2020 projekt med et samlet budget på knap 42 mio. kr. Heraf er ca. 30 mio. kr. finansieret af EU og øremærket udviklingsmidler til de deltagende virksomheder. De øvrige midler er egenfinansiering fra de deltagende byer.

●     København, Antwerpen og Helsinki er udvalgt som de tre byer i Europa, der skal drive projektet på tværs af landegrænser. I København drives Select for Cities af Copenhagen Solutions Lab i Københavns Kommune. Læs mere om Københavns Kommunes Smart City arbejde her: http://cphsolutionslab.dk/

●     Alle organisationer kan ansøge om at deltage, alene eller i konsortier med andre. Eneste krav er at minimum 50% af R&D aktiviteterne foregår i et EU land eller et Horizon 2020 associeret land.

●     Læs mere på projektets hjemmeside: www.select4cities.eu/

Udbudsmateriale

●     Udbudsmaterialet ligger på projektets hjemmeside: http://www.select4cities.eu/tender

●     Find en samarbejdspartner til din ansøgning her: http://www.selectcities.eu/find-a-partner

●     Deadline for at ansøge er den 14 april 2017 kl. 10 CET.

Spørgsmål

●     Spørgsmål til udbuddet skal stilles på engelsk ved at sende en mail til ask_select4cities@digipolis.be. Insæt Reference nr. A000429 i titlen. Bemærk deadline for at indsende spørgsmål er d. 20 marts 2017

●     Du kan også stille dine spørgsmål på næste webinar d. 24 marts 2017. Tilmelding her

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.