Gode eksempler og samarbejdsguide

Kultur- og Fritidsforvaltningen har i samarbejde med Børne- og Ungdomsforvaltningen lavet samarbejdsguider. Her kan skoler og foreninger/kulturinstitutioner finde råd og vejledning til at opstarte samarbejde. Flere af samarbejdsprojekterne er samlet i eksempelkataloger, som løbende opdateres. Det kan være til god inspiration.

Samarbejdsguide skoler og kulturinstitutioner
Samarbejdsguide skoler og foreninger
Eksempelkatalog skoler og kulturinstitutioner
Eksempelkatalog skoler og foreninger

Er din forening klar til at samarbejde med folkeskoler?

Tæl hvor mange af nedenstående spørgsmål I kan svare ”ja” til, og se om I er klar til samarbejde med folkeskoler:

  • Har din forening lyst til at rekruttere flere nye børn?
  • Vil din forening gerne være mere kendt i lokalområdet?
  • Vil din forening gerne give børn ny læring og gode oplevelser?
  • Vil din forening gerne inspirere lærerne i nye læringsformer?
  • Vil din forening samarbejde med andre vigtige aktører i lokalsamfundet?

Ja til 1-2 spørgsmål
I er endnu ikke klar til samarbejde med en folkeskole.

Ja til 3 spørgsmål
I er meget tæt på at være klar til at samarbejde med en folkeskole.

Ja til 4 – 5 spørgsmål
I er fuldstændig klar til at samarbejde med en folkeskole. Det er bare om at komme i gang.

Læs mere om muligheder for samarbejde på denne side.

Åben Skole Portal

Åben Skole portalen er skolernes indgang til de kulturelle aktiviteter og tilbud, som kan integreres i undervisningen. Her kan lærerne få et overblik over udbudte aktiviteter med et læringsperspektiv og tilmelde sig direkte hos fx et kulturhus, et bibliotek eller et museum. Kulturinstitutioner kan få læringstilbud på portalen ved at gå ind på www.aabenskole.kk.dk og oprette sig som udbyder.

Undersøgelser om Åben Skole-samarbejde

Kultur- og Fritidsforvaltningen har i foråret 2015 foretaget tre undersøgelser, der giver en status på kommunens arbejde med Åben Skole. Læs mere om undersøgelserne.

Samarbejdspuljen

Alle midler i samarbejdspuljen er uddelt pr. 15/3-2017, og puljen kan derfor ikke længere søges.

Samarbejdspuljen støttede samarbejder mellem københavnske folkeskoler og folkeoplysende foreninger, som giver børnene en mere inspirerende skoledag og styrker kvaliteten i undervisningen. Puljen gav tilskud til samarbejde mellem skole og forening med 500 kr. pr. afviklet dobbeltlektion (2x45 min.)

I 2017 er der blevet uddelt 1 mill. kr. og for de midler, har puljen finansieret ca. 100 samarbejder mellem skoler og foreninger. I alt har Samarbejdspuljen fra 1. januar 2015 - 15. marts 2017 støttet 410 forskellige samarbejder mellem københavnske folkeskoler og foreninger, hvor 1615 klasser har fået glæde af et samarbejde. I alt har 50 forskellige skoler og 70 forskellige foreninger indgået et samarbejde.

Tak til alle der har været en del af denne succes, der nåede hele vejen rundt i de københavnske foreninger og folkeskoler. 

Hvis der skulle komme nye midler til Samarbejdspuljen, melder Kultur- og Fritidsforvaltningen det ud gennem deres eksisterende kanaler (nyhedsbrev mm.).

Yderligere information

Via nedenstående links kan du læse mere om folkeskolereformens indhold samt relevante indstillinger til Kultur- og Fritidsudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget:

Læs mere om folkeskolereformen på Undervisningsministeriets hjemmeside.