SKAT og MOMS

Der er mange måder lave arrangementer på, og der er ofte særlige forhold omkring SKAT.

Hvis du laver et arrangement som privatperson er det vigtigt, at du snakker med SKAT inden du går i gang. Du kan også få råd og vejledning hos Københavns Erhvervshus og hos Center for Trafik og Byliv..

Skal du tjene penge på din begivenhed, skal du registrere dig som virksomhed hos Erhvervsstyrelsen.

Hvis du er virksomhed og momsregistreret, kan du fradrage din købsmoms mod din salgsmoms. Læs mere om momsregnskab på SKATs hjemmeside.
Indsend nemt dine oplysninger via www.webreg.dk

Du må kun kræve indgangsgebyr på parker/pladser efter aftale med Center for Trafik og Byliv.

Musik og lyd

Typisk må der være liv i dit arrangement hverdage til kl. 22.00, og weekender til kl. 24.00.

Husk at dine gæster også bidrager til støjen, og ikke nødvendigvis går godvilligt hjem når aktiviteterne stopper. Derfor kan det være nødvendigt at lukke den officielle del af underholdningen en times tid før tilladelsen gælder til.

Reglerne for lyd varierer dog afhængigt af sted. Som tommelfingerregel afhænger begrænsningerne af hvor langt der er til naboerne.

Læs om regler og retningslinjer for de enkelte steder og pladser i vores Pladsguide. Du kan også ringe til Center for Miljøbeskyttelse.

Hvornår? Hverdage til kl. 22.00, weekend til kl. 24.00.

Hvem kan man snakke med?:
Center for Miljøbeskyttelse - tlf. 33 66 58 00
Københavns Politi (OPA) - tlf. 3521 2898

 

 

 

Byggetilladelse til scener og andre konstruktioner

Af hensyn til sikkerheden, skal Københavns Center for Bygningergodkende konstruktionen af større scener, mm.

Byliv kan underskive en fundmagt til opstilling på pladser, inden du henter byggetilladelsen. Podier under 1 meter i højden og scenevogne kræver ikke en tilladelse.

Center for Bygninger kan hurtigt fortælle dig, om du behøver en tilladelse, så begynd med at ringe til dem. Hvis svaret er ja, skal du henvende dig skriftligt.

Hvornår? Behandlingstid op til 30 dage

Økonomi: Se gebyrer hos Center for Bygninger

Hvem kan man snakke med?
Center for Bygninger - tlf. 33 66 52 00, kan fortælle dig, om du behøver en tilladelse. Hvis ja, skal du henvende dig skriftligt.

 

Københavns Brandvæsen

Ved afspærring af arealer eller opstilling af scener, store villatelte til 150+ mennesker, osv., skal Københavns Brandvæsen godkende opstillingen.

Din ansøgning bliver automatisk sendt videre til brandvæsenet, hvis politiet vurderer det nødvendigt.

Hvornår? 30 dage

Økonomi: Gratis

Hvem kan man snakke med?
Københavns Brandvæsen tlf. 33 66 29 45

 

 

 

Madvarer og alkohol

Alkoholservering, kræver en alkoholbevilling. Den kan fås til din virksomhed eller forening, eller indhentes som lejlighedstilladelse

Hvis du skal sælge eller håndtere mad (tilberedt eller markedsvarer), har fødevarestyrelsen en række krav og retningslinjer. Bl.a. er det vigtigt at registrere sin salgsaktivitet hos din fødevareregion, og sørge for at boden er indrettet på en hygiejnisk måde - bl.a. med adgang til håndvask.

I nogle tilfælde skal fødevareregionen også give bevilling eller autorisere arrangementet til at handle med fødevarer.

Hvornår? behandlingstid 30 dage

Hvem kan man snakke med? 
Fødevareregion Øst - tlf. 72 27 60 00
Københavns Politi (Borgerservice) tlf. 35 21 95 90

 

Veje, parker og pladser

Københavns Kommune ejer de fleste af byens offentlige arealer. Andre arealejere inkluderer Slots- og Ejendomsstyrelsen, Amager Strandpark og omegnskommunerne.

I København skal du søge om tilladelse ved at booke pladsen. Behandlingstiden er op til 14 dage, men ofte hurtigere. De mest populære pladser og datoer er typisk reserveret langt ud i fremtiden.

Hvis arrangementet afholdes på en privat fællesvej, skal Kommunen give samtykke, men tilladelsen skal hentes hos de lokale grundejere.

Arrangementer skal være åbne for offentligheden (evt. mod billetpris) og af almen interesse for byen. Veje og pladser udlånes derfor ikke til kommerciel brug eller private arrangementer. Du får besked, når pladsen er booket til dig. Tilladelsen kommer senere på e-mail. Byliv giver politiet og brandvæsenet besked.

Hvornår? Book altid i god tid - påregn 14 dages behandlingstid.

Økonomi: gratis (dog evt. depositum ved større arrangementer)

Hvem kan man snakke med?
Center for Trafik og Byliv - tlf. 33 66 33 04

 

 

 

Spærring af trafikken

Udrykningskøretøjer skal kunne komme til overalt, og byens borgere skal så vidt muligt kunne færdes frit over hele København.

Du kan kun få tilladelse til at afspærre veje ved direkte henvendelse til Byliv og Københavns Politi. Hav en målfast afspærringsplan parat med færdselstavler og andet udstyr påtegnet.

Du skal altid have enten politiet selv eller et professionelt firma som de har godkendt, til at opstille afspærringsmateriel og skilte.

Ved parader, demonstrationer, og andre mobile arrangementer kan politiet selv hjælpe med momentvis standsning af trafikken.

Hvornår? Samtidigt med booking
Økonomi: Aftales med afspærringsfirma

Hvem kan man snakke med?
Københavns Politi (OPA) - Tlf. 35 21 28 98

Center for Trafik og Byliv - tlf. 33 66 33 04

Københavns Politi

Politiet laver risikovurderinger, og giver tilladelse ved forsamling og ændring i trafikken.

Byliv sender automatisk besked videre til politiet når du booker pladsen, og politiet sender deres tilladelse direkte til dig med posten.

Nogen gange kan politiet ønske at tale nærmere med dig - f.eks. hvis arrangementet er stærkt politisk, involverer rigtigt mange mennesker, eller kommer til at påvirke byen meget.

Hvornår? Tilladelsen kommer automatisk

Økonomi: Gratis

Hvem kan man snakke med?
Københavns Politi - tilladelseskontoret - Tlf. 35 21 28 98