Aflastningsfamilie til dreng på 9 år hver 2. weekend til Familieplejen København

Familieplejen København søger en godkendt aflastningsfamilie til en dreng på 9 år. Omfanget er hver 2. weekend.

De, der kender drengen, beskriver ham som glad og charmerende. Han har en god humor og kan lide, at der bliver lavet sjov. Han er diagnosticeret med infantil autisme, forsinket psykomotorisk udvikling samt hørenedsættelse. Han har behov for hjælp til det meste i hverdagen.

Drengen går i et specialskoletilbud. Skolen fortæller, at drengen altid kommer glad i skole, aldrig har fravær, er velklædt efter årstiden og har en god madpakke med.

Han er god til at løse opgaver, når han har motivationen. Han er også meget optaget af, hvad de andre skal lave af opgaver. Han har behov for at blive skærmet, når der skal laves skolearbejde. Han profiterer af visuel struktur med piktogrammer i skolen.

Drengen er glad for de fleste voksne i skolen, men søger mest dem i sin egen gruppe. Han er også glad for sine skolekammerater og vil gerne inddrage dem i lege, særligt på legepladsen. Når han leger indendørs, foretrækker han at sidde selv og vil helst ikke dele legetøj. Drengen kan have modstand på krav eller aktiviteter, han ikke har lyst til.

Drengen er enebarn og bor hos sin mor. Moren mangler et netværk, der kan støtte hende. Hun er god til at samarbejde med skolen, samt sagsbehandler, hun er modtagelig for hjælp og støtte.

Derhjemme er drengen meget på sin Ipad, som han er meget glad for, gerne sammen med sin mor. Han er også glad for at se tegnefilm.

Drengen har behov for omsorg, rammesætning, genkendelighed og struktur. Som aflastningsfamilie skal I kunne være omsorgsfulde og kærlige voksne, der kan støtte ham i hans udvikling og regulering. I skal kunne se bag om drengens hensigter og initiativer, samt støtte og motivere ham. I må også meget gerne hjælpe med at give ham nogle oplevelser.

Samtidig skal I have forståelse for, at der skal være et tæt samarbejde med drengens mor.

Om jer

  • I er godkendt som aflastningsfamilie
  • Som aflastningsfamilie består I af to voksne
  • I skal have gode samarbejdsevner
  • Der må gerne være andre børn
  • I bor helst max. 1 times kørsel fra København
  • I skal kunne hente og bringe   
  • I må gerne have dyr
  • I har viden eller erfaring med børn med autisme og/eller forsinket psykomotorisk udvikling

I står ikke alene med opgaven, for vi giver jer pædagogisk supervision fra en fast tilknyttet familieplejekonsulent. Samtidig får I mulighed for at deltage i Familieplejen Københavns brede udvalg af kurser med fokus på aktuelle emner.

Se vores kursusudvalg her: https://centerforfamiliepleje.kk.dk/indhold/efteruddannelse-plejefamilier

Honorar: 9 X vederlag.

Flere oplysninger fås hos familieplejekonsulent Helle Petersen på 2687 0018.

Ansøgningsfrist: 25. januar 2021.

Ansøgning mærket HP/2021-02 sendes sammen med plejetilladelse og socialrapport til: familieplejen@sof.kk.dk eller til:

Familieplejen København/Center for Familiepleje 
Svendborggade 5, 3. sal,
2100 København Ø.

Om Familieplejen København
Familieplejen København (tidl. Center for Familiepleje) er landets største familieplejeenhed. Vi rekrutterer plejefamilier til Københavns Kommune og står som garant for det gode match mellem barn og familie. Vi har en videnbaseret tilgang og tilbyder alle vores pleje- og aflastningsfamilier kompetent rådgivning og støtte til at løse de udfordringer, de møder. Vi har et bredt udbud af kurser, og vi medvirker aktivt til at udvikle den moderne familiepleje, bl.a. gennem vores kursusvirksomhed.

Læs mere om os på: centerforfamiliepleje.kk.dk

Du kan også søge via nedenstående link