700 daginstitutioner og fritidsklubber er blevet digitale

Dagligdagen er blevet en del lettere for de københavnske forældre, som har børn i byens daginstitutioner.

Med en ny app kan de nu modtage billeder af deres børn og beskrivelser af de aktiviteter, de laver i institutionen, direkte på deres mobil eller tablet. Med samme app kan de booke legeaftaler med de andre børn på stuen, sygemelde deres barn i stedet for at ringe ind og modtage beskeder fra pædagogerne direkte på mobilen, når regntøjet eller sommerfesten skal huskes. 

Forældre-app’en er en del af systemet KbhBarn, som er Københavns Kommunes nye store digitale satsning på daginstitutionsområdet. Med det nye system er samtlige af Københavns Kommunes ca. 700 daginstitutioner og fritidsklubber blevet digitale med bredbåndsforbindelse og trådløst netværk. 

Ud over en nemmere kommunikation mellem pædagoger og forældre, skal den nye digitale satsning udvikle de københavnske børns digitale færdigheder. Derfor har alle institutioner fået udleveret iPads og bærbare, og alle institutioner har fået adgang til en inspirationskasse med tablet og forskellige digitale værktøjer, som kan bruges i det pædagogiske arbejde. 

Arbejdet med at sikre wifi til alle byens institutioner har taget omkring et år og er dermed et af Danmarks hurtigste infrastrukturprojekter af sin størrelse.