6.300 flere københavnere er kommet i arbejde på et år

Flere og flere københavnere kommer i arbejde og uddannelse.

Det seneste år er 6.300 københavnere kommet i arbejde, hvilket svarer til en stigning på ca. 2 procent. På landsplan er beskæftigede lønmodtagere steget ca. 1 procent i samme periode. I samme periode er 1.000 flere københavnere kommet i uddannelse.

Siden den økonomiske krise i 2008 er lønmodtagerbeskæftigelsen steget 4 procent i København. Det betyder, at der på trods af den økonomiske krise nu er flere københavnere i arbejde, end der var i perioden inden krisen. På landsplan ligger lønmodtagerbeskæftigelsen fortsat ca. 5 procent under niveauet for 2008.

Siden krisen er antallet af Københavnere i uddannelse steget med ca. 37 procent. På landsplan er antallet af personer i uddannelse steget ca. 22 procent.

Uddannelse og erhvervserfaring er vigtige forudsætninger for, at flere ledige københavnere kommer i beskæftigelse. Derfor arbejder Københavns Kommune for, at flere ledige kommer i virksomhedsrettede indsatser som løntilskud og virksomhedspraktik eller får en uddannelse, der sikrer, at deres kompetencer er efterspurgte på arbejdsmarkedet.