11.000 cyklister bruger Inderhavnsbroen dagligt

Københavnere og turister har fra start taget Inderhavnsbroen til sig.

Københavns nyeste cykel- og gangbro er langt mere velbesøgt end forventet. Da planerne for den nye forbindelse blev vedtaget, var det med forventninger om, at et sted mellem 3.000-7.000 cyklister ville lægge vejen forbi dagligt.

Nye tal viser, at begejstringen langt overgår de ellers positive forventninger. Lige knap 11.000 cykelture over broen på en hverdag og næsten 18.500 gående på en lørdag blev det til, da kommunen foretog en måling i slutningen af august – ca. to måneder efter broen blev taget i brug for første gang.

Forud for færdiggørelsen af Inderhavnsbroen har Københavns Kommune arbejdet på at forbedre forholdene for byens cyklister på de vigtigste veje til og fra Inderhavnsbroen. Store Kongensgade og Gothersgade har blandt andet fået bredere cykelstier, mens ensretningen er blevet ophævet for cyklister langs Nyhavn, Kongens Nytorv og ad Gothersgade op til Kongens Have. Også på den anden side af Inderhavnsbroen er forbindelsen mellem Københavns forskellige kvarterer styrket. Christianshavnssiden er blevet indrettet med mindre broer, der fører cyklister og fodgængere videre til Papirøen, Operaen og Holmen, samt en ny grøn cykelrute, Christianshavnsruten, der leder cyklister fra Inderhavnsbroen, videre gennem Christianshavn og ud til Amager.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.