Søg

Bliv frivillig på en nærgenbrugsstation

Vær med til at skabe levende nærgenbrugsstationer med bynatur, aktiviteter og plads til alle.

Vi søger frivillige til vores frivillighedsnetværk på nærgenbrugsstationerne på Nørrebro.

Som frivillig hjælper du med at holde orden i bytterummet, passe blomster og planter og arrangere events, der sætter fokus på cirkularitet og genbrug.

Hvad får du ud af at være frivillig?

  • Et socialt netværk og mulighed for at sætte dit eget præg på din lokale nærgenbrugsstation
  • Erfaring med planlægning og afholdelse af events
  • Faglig indsigt i genbrug og cirkularitet

Rollen som frivillig

Nærgenbrugsstationerne på Nørrebro er omdrejningspunkt for lokalt genbrug og genanvendelse, information og involvering i arbejdet med at gøre København cirkulær.

På nærgenbrugsstationerne kan borgere sortere, aflevere og finde genbrugssager.

Giv ting og tøj nyt liv

Som frivillig er du med til at give ting og tøj nyt liv fra bytterum og til at gøre bytterummene til en attraktiv del af byrummet.

Bytterummene er oplagte mål for borgere på jagt efter fx service, genbrugstøj, bøger og lamper. Bytterummene er også en nem mulighed for borgere, som gerne vil give deres ting videre og på den måde bidrage til en mere bæredygtig hverdag.

Events om upcycling og reparation

Når du er frivillig, er du også med til at afholde events med fokus på reparation og upcycling af tøj, møbler eller noget helt tredje, som kan give ting og sager en ekstra chance inden de ender i affaldsspanden og på den måde skabe mere cirkularitet.

Kommende events

Vi afholder løbende arrangementer på nærgenbrugsstationerne, som er arrangeret af de frivillige. Arrangementerne er også en god mulighed for at opleve, hvordan det er at være frivillig på en nærgenbrugsstation.

Find arrangementerne på kommunens Facebook-side eller søg om at blive medlem af frivillighedsnetværkets Facebook-gruppe.

Frivillighedsnetværket på nærgenbrugsstationer i København

Vi ønsker at få nye erfaringer med at opbygge lokale og bydelsnære netværk baseret på frivillighed mellem foreninger, organisationer og ildsjæle, som kan understøtte nærgenbrugsstationernes funktion og lokal forankring nu og i fremtiden.

Flere ønsker at bidrage til genbrug

En undersøgelse af nærgenbrugsstationerne i København i 2020 viste, at flere borgere gerne vil bidrage som frivillige, men at mange ikke ved, hvordan de kan tilknyttes.

Vi har indgået et samarbejde med virksomheden Intugreen om involvering af lokale aktører og frivillige borgere omkring tre specifikke nærgenbrugsstationer på Nørrebro, henholdsvis Gartnergade, Haraldsgade og Møllegade.

Kontakt

Bæredygtigt byggeri og genbrug