Søg

Hvad koster en byggetilladelse?

En byggetilladelse koster ikke noget, hvis du har søgt efter den 1. januar 2019. Hvis du har søgt før denne dato, så skal du betale et gebyr.

Hvis vi har startet behandlingen af din byggesag i 2018 eller tidligere, så betaler du kun for de timer, som vi har brugt frem til den 31. december 2018. 

Sådan beregner vi byggetilladelsens pris

Vi udregner prisen for byggetilladelsen efter de timepriser, der var gældende på det tidspunkt, hvor ansøgningen om byggetilladelse blev modtaget – uanset hvornår byggesagen afsluttes.​

  • I 2017 var timeprisen 799 kroner
  • I 2018 var timeprisen 693 kroner
  • Fra 1. januar 2019 koster en byggetilladelse ikke noget

Du modtager en faktura i forbindelse med afgørelsen eller ved endelig afslutning af din byggesag. Begge beløb er momsfri. 

Du betaler for sagsbehandling, forhåndsdialoger (kun for større byggerier) og administrativ behandling, herunder registrering, afsendelse og fakturering.

Hvis du har søgt før den 1. januar 2019

Blandet byggeri

Hvis du søger om byggetilladelse til blandet byggeri, hvor en del af byggeprojektet er pålagt gebyr, og en anden del ikke er, så betaler du kun for den ene del af byggeriet.

Annullering af byggesag

Hvis din byggesag bliver annulleret, så sender vi en regning for den tid, vi har brugt, fra din ansøgning er registreret og frem til, vi har modtaget tilbagetrækningen af byggeansøgningen. Hvis vi har afholdt forhåndsdialog, inden ansøgningen er indsendt, så betaler du også for det.

Forældelse af byggetilladelse

Hvis din byggetilladelse bliver forældet, inden du har meldt, at du har påbegyndt projektet, sender vi en regning umiddelbart efter annulleringen af byggetilladelsen.

Afvisning af byggesag

Hvis din byggesag bliver afvist, så sender vi en regning for den tid, som vi har brugt på sagen.

Manglende færdigmelding

Hvis din byggesag ikke færdigmeldt 2 år efter påbegyndelsen, så sender vi en regning for den tid, som vi har brugt på sagen.

Kontakt

Område for Bygninger

Njalsgade 13

2300 København S

Telefontider

Mandag

09:00 - 16:00

Tirsdag

09:00 - 16:00

Onsdag

09:00 - 16:00

Torsdag

09:00 - 16:00

Fredag

09:00 - 16:00

OBS ovenstående tider gælder kun telefonisk kontakt

Har du brug for personlig vejledning, kan du møde op i Teknik- og miljøforvaltningens Kundecenter, som har andre åbningstider.

 

Find åbningstider for personlig vejledning i Kundecentret