Du er her

Gadebelysning

Gadebelysningen er med til at skabe tryghed. Hvis gadelyset ikke virker, kan du finde hjælp her.

Hvis du oplever akutte fejl ved gadebelysningen, kan du ringe til kommunens vagtstation på tlf. 3888 2424 (døgnåben). Øvrige fejl og mangler kan meldes via belysning@tmf.kk.dk eller givetpraj.kk.dk (tjekkes på hverdage i kontortiden).

Ny, miljørigtig gadebelysning

København har udskiftet de ældste knap 19.000 ud af byens 45.000 gadelamper til nye LED-lamper. Det mere end halverer kommunens samlede energiforbrug til gadebelysning. Samtidig er lyskvaliteten forbedret, og det bliver nemmere at rette fejl fremover.

Se pressemeddelelse: København halverer CO2-udledning fra gadebelysning 

Defekte gadelamper bliver repareret

Københavns Kommune har indgået forlig med belysnings-leverandøren Eltel om 2.325 defekte LED-gadelamper, der blev leveret i 2012. Lamperne bliver repareret frem til februar 2018.

Se pressemeddelelse: Forlig om defekte gadelamper i København – nu bliver de repareret 

Teknik- og Miljøforvaltningen overdrager drift af gadebelysning

Borgerrepræsentationen har den 17. marts 2016 besluttet, at Teknik- og Miljøforvaltningen skal overdrage driften af gadebelysningen på 117 private arealer med i alt 1.537 lysarmaturer til grundejerne. Det omfatter f.eks. belysningen på gangstier og lokale stier, som ligger på private arealer ejet af bl.a. boligselskaber, boligforeninger og private virksomheder, hvor der ikke er et særligt offentligt hensyn til at opretholde belysningen. Nedenfor kan du læse mere om overdragelsen af driften.

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.