Du er her

Ny og hårdere knivlov

Første juli 2016 trådte en ny og hårdere knivlov i kraft.

Loven betyder, at alle knive er forbudt på steder, hvor dit formål med at bære kniv ikke er anerkendt – fx til fodboldkampe, i ungdomsklubber eller nattelivet. I modsætning til før, gælder loven nu også små foldeknive. Til gengæld kan du igen bruge en kniv, når du er ude at fiske eller til spejder. Lovændringen betyder desuden, at tidligere voldsdømte bliver ramt hårdest.

Københavns Kommune gennemførte i juli, august og september en oplysningskampagne om den nye knivlov i samarbejde med Københavns Politi, Natteravnene, GODA, Horesta, DRC og SSP.

Kampagnen kommunikerede, at den nye lov slår hårdt på folk, der bærer kniv i fx nattelivet og på uddannelsessteder. Kampagnen var baseret på fakta og formålet var at oplyse københavnerne om den nye og hårdere knivlov. Københavns Kommune lagde vægt på ikke at tale problemet op, da knivkriminalitet er faldende, og kun ganske få københavnere bærer kniv.

Kampagnen bestod af et kick-off event, en massiv indsats på sociale medier inklusiv videoproduktioner med ambassadører samt trykte materialer i form af go-cards, plakater, folder til forældre og faktaark til medarbejdere.

Kampagnen forløb i to perioder. Første spor #HEJfest målrettet nattelivet kørte i sommerferien i uge 27, 28 og 29. Andet spor #HEJvenner målrettet ungdomsklubber og skoler kørte fra uge 36 til 42.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.