Vinderne af Københavns Erhvervspris 2018 er fundet

Stort tillykke til årets vindere af Københavns Erhvervspris 2018 – og titlen som byens bedste virksomheder.

Vinderne blev cykeludlejningsvirksomheden Copenhagen Bicycles ApS, lektieformidlervirksomheden MentorDanmark, iværksætter-virksomheden LifeX samt BC Hospitality Group, der gør en stor indsats for at fremme integration.

De fire vindere er udpeget af medlemmer af Københavns Erhvervsråd på baggrund af 20 nominerede virksomheder.

Dommerkomiteen bestod af administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, CEO & Green Coffee Sourcing The Coffee Collective, Peter N. Dupont, direktør i Meyers Madhus, Dorthe Pedersen, og administrerende direktør i Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn, Christoffer Susé. De nominerede er udvalgt af en fagjury, som består af medarbejdere fra hhv. Teknik- og Miljøforvaltningen, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen og Økonomiforvaltningen.

Læs mere om virksomhederne og begrundelser for at de får Københavns Erhvervspris 2018 her:

Cykeludlejningsvirksomheden Copenhagen Bicycles ApS vandt kategorien ”attraktiv by” for at skabe bæredygtig turisme i København. Virksomheden løser transport rundt i byen på en simpel og bæredygtig måde og er god til at danne partnerskaber og samarbejde med andre. Copenhagen Bicycles har god mulighed for at skalere til andre danske byer såvel som internationalt. Med 2.500 cykler leverer Copenhagen Bicycles cykeludlejningsservice til 30 % af Københavns hoteller og møder derigennem mange af byens gæster allerede ved hotellet og i virksomhedens fysiske butik i Nyhavn.

MentorDanmark vandt kategorien ”innovation” for at være med til at løse en meget central opgave med at formidle lektiehjælp til glæde for over 20.000 familier i hele Danmark. MentorDanmark løser et akut problem og gør en vigtig indsats for København og hjælper næste generation på vej med både faglige og sociale kompetencer. MentorDanmark bruger deres viden til at skabe en ny satsning Substy, som er Danmarks største vikardatabase.  Målet er at skabe inspirerende vikartimer ved at sende en franskstuderende fra et universitet ud til fransktimen, matematikstuderede fra læreruddannelsen ud til matematiktimerne osv.

LifeX er et professionelt drevet bofællesskab for internationale talenter. De vandt i kategorien ”iværksætteri” ved at tænke i nye baner og løse det stigende boligproblem, der er i mange storbyer. De giver mange af byens udenlandske medarbejdere den bedst mulige start i København. De hjælper både med indrejse, bolig og et socialt netværk. Konceptet kan kopieres til andre danske byer og er internationalt skalerbart. LifeX startede den 1. maj 2017, da de fik nøglerne til deres første lejlighed. Siden er det gået stærkt, og de har nu 8 lejemål i København (2000+ m2) og mere end 60 medlemmer fordelt på mere end 20 nationaliteter.  LifeX er ved at starte op i Berlin og er ved at undersøge mulighederne i Stockholm og Amsterdam.

En af Københavns og Danmarks absolut største virksomheder inden for hoteller, konferencer og messer er BC Hospitality Group, som vandt i kategorien ”miljøansvar, CSR og socialøkonomiske virksomheder” for at sætte en høj standard for andre i branchen i forhold til bl.a. integration. De servicerer årligt ikke færre end godt 1,5 mio. danske og udenlandske gæster. Virksomheden har p.t. 79 forskellige nationaliteter ansat og har skabt en mangfoldig, inkluderende og fleksibel arbejdsplads. I projekt ”Vejen til Job” fik 29 flygtninge og kontanthjælpsmodtagere en 3-måneders praktikplads, og herefter blev 12 ud af de 29 deltagere ansat. Hele 43% af de øvrige borgere, der var i virksomhedspraktik i 2017, blev tilbudt beskæftigelse efter endt forløb.

Kontakt