Du er her

Uden arbejde? Du må gerne være frivillig

Også imens du modtager en ydelse fra det offentlige fx dagpenge eller kontanthjælp.

Mange tror, man ikke må være frivillig, imens man modtager en offentlig ydelse fx dagpenge eller kontanthjælp. Det er vi i Københavns Kommune opmærksomme på, og derfor arbejder vi aktivt for at aflive myten i samarbejde med byens fem frivilligcentre.

Du må deltage i de fleste frivillige aktiviteter, når du modtager en offentlig ydelse som for eksempel dagpenge, pension, efterløn, kontanthjælp, handicap-SU, førtidspension, uddannelseshjælp og arbejdsmarkedsydelse. Du må også være frivillig, når du er i løntilskud, ressourceforløb og jobrotation.

Der findes tilfælde, hvor den frivillige aktivitet ikke matcher netop din plan. Husk derfor at tale med din sagsbehandler, så I sammen kan finde ud af, hvordan og hvor meget du må være frivillig.

Ændret lovgivning på dagpengeområdet

Den 1. januar 2018 er der kommet ny lovgivning på dagpengeområdet. Det giver en dagpengemodtager mulighed for at være frivillig op til 10 timer om ugen uden at blive modregnet i ydelse.

 

En oplysende pjece

Indsatsen består af en pjece, som vil være at finde i byens fem frivilligcentre, i jobcentre, på væresteder og mange andre steder. Vil du hjælpe med at udbrede pjecen, kan du sende en mail til cphvol@kff.kk.dk. Du kan finde pjecen som PDF nedenfor.

Hvorfor være frivillig?

Som frivillig kan du gå i dybden med din hobby eller noget, der interesserer dig. Du kan blive del af et frivilligt fællesskab, hvor du kan møde nye mennesker, få venner og et fagligt netværk. Samtidig kan du få erfaring med nye arbejdsområder, opbygge og vedligeholde kompetencer, som du kan skrive på dit CV og bruge i din jobsøgning.

Her kan du møde tre personer, som har (haft) stor glæde af at være frivillig:

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.