Tilbud om ugentlig hurtigtest og en første test på skolen i tilfælde af smitte

Københavns Kommune tilbyder en frivillig og gratis hurtigtest til elever, der er fyldt 9 år.

Den. 14. oktober kl. 13:46 2021 

Ugentlig hurtigtest

Den ugentlige hurtigtest tilbydes på skolen til elever, der er fyldt 9 år. Testen tilbydes mange steder allerede fra klokken 7:30 om morgenen, så forældre selv har mulighed for at følge deres børn til test, hvis de ønsker det. Det vil dog også være muligt at blive testet i skoletiden, hvis eleven ønsker dette i stedet.

Til testen skal dit barn fremvise sundhedskort og opgive et telefonnummer, hvor du som forælder kan kontaktes i tilfælde af en positiv test.

Børn, der er færdigvaccinerede eller har været coronasmittede inden for de seneste 12 måneder, opfordres ikke til at blive testet regelmæssigt.

Her finder du kørelister for, hvornår der testes ugentligt på dit barns skole:

Folkeskoler:  Testplan for uge 41 (PDF) og Testplan for uge 43 (PDF)

Privat- og friskoler: Testplan gældende fra uge 40 og frem (PDF)

En første test på skolen i tilfælde af smitte

Hvis der konstateres smitte blandt elever eller medarbejdere i en klasse, identificeres alle i klassen som nære kontakter. I det tilfælde tilbydes klassen en første test på skolen.

Skolen vil informere jer nærmere, hvis en første test på skolen i tilfælde af smitte bliver aktuel for jeres barn.

Testtidspunkter for en første test på skolen i tilfælde af smitte vil være fra 16.00– 18.00 eller 7.30 – 8.30, så forældre selv har mulighed for at følge deres børn til test.

Elever op til og med 14 år skal have samtykke fra deres forældre

Elever til og med14 år skal have samtykke fra deres forældre for at blive testet på skolen. Samtykket gives digitalt på Aula.

Med samtykket giver du tilladelse til, at dit barn løbende kan blive testet, både i den faste ugentlige testtid og hvis dit barn bliver nær kontakt til en smittet. Du kan altid trække dit samtykke tilbage i Aula.

Hvis et barns forældre ikke bor sammen, er det den forælder, som barnet bor hos, der skal give samtykket.

Unge, der er fyldt 15 år, behøver ikke samtykke fra en forælder

Når en elev er fyldt 15 år, kan han/hun selv give samtykke til test ifølge sundhedsloven. Det er derfor vigtigt, at du snakker med dit barn om muligheden for at blive testet. Du vil blive orienteret om, at dit barn tilbydes test, men vær opmærksom på, at dit barn godt kan vælge at blive testet, selvom du ikke har givet samtykke.

Mere information

Hvis du har spørgsmål til samtykke eller til selve testene, kan du henvende dig til skolens kontor. Du kan også skrive til bufkviktest@kk.dk.

 

Kontakt