Elever, lærere og forældre på seks folkeskoler i København kan se frem til at starte skoledagen i flotte nyrenoverede omgivelser som følge af en anlægspakke til knap en milliard kroner. Aftalen ”KBH I VÆKST” er indgået mellem Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre og De Konservative og finansieringen er til stede, fordi kommunen har haft god økonomistyring med mindre forbrug de senere år.
Med ”KBH I VÆKST” afsætter partierne blandt andet 231 millioner kroner til færdigrenovering – herunder energirenovering - af seks folkeskoler i hovedstaden. En indsats, der understøtter ambitionen om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad.
Hovedstaden vokser med 1.000 nye københavnere om måneden, og nye opjusterede befolkningsprognoser viser, at der i 2025 vil være 637.000 københavnere – det er 100.000 flere end i dag. Anlægspakken er målrettet en række af de udfordringer, som byens voksende indbyggertal medfører. Der sættes 100 mio. kr. af til at videreføre det allerede omfattende arbejde med at få daginstitutionspladser nok.
Det er ikke kun byens børn, der kan se frem til forbedringer. Også de mange tusinde københavnere, der dagligt færdes på Vesterbrogade fra Hovedbanegården til Rådhuspladsen via Vesterbro Passage, vil opleve, at byen udvikler sig, når området bliver renoveret og gjort grønnere. Parterne sikrer også, at den 100 år gamle Fælledparken kan blive ved med at danne en folkelig ramme for kultur- og idræts- og friluftslivet i hovedstaden, idet der sættes ca. syv mio. kr. af til en færdigrenovering af parken.
”KBH I VÆKST” indeholder også godt nyt til byens langtidsledige og arbejdsløse akademikere, hvor ikke mindst gruppen af unge nyuddannede har særlig svært ved at få job. Med aftalen føjes således en AC-pakke til kommunens store jobpakke, som blev vedtaget i foråret 2010. Samtidig indeholder pakken forberedelserne til en vækstindsats, der skal trække mere design og flere kreative industrier til København.
Væksten i København skal komme alle til gode. Med ”KBH IVÆKST” afsættes også penge til udsatte københavnere, blandt andet til modernisering af krisecenter Baltic, der i dag rummer 40 pladser til kriseramte borgere og familier og til forbedringer på Handicapcenter København.