Stor interesse for København på Europas største investorkonference

Københavns Kommune deltog i midten af marts måned i MIPIM, hvor der var stor interesse for investeringer i Københavns ejendomsmarked.

Københavns befolkning rundede 600.000 i 2016 og vokser fortsat. Frem mod 2030 forventes der over 110.000 flere københavnere, og skal kommunen følge med befolkningsudviklingen, så skal der bygges 3.750 nye boliger om året. Det kræver løbende store investeringer i Københavns ejendomsmarked.

Med det afsæt rejste en delegation fra Københavns Kommune til Cannes den 14.-17. marts 2017, hvor Europas største investorkonference, MIPIM, løb af stablen for ottende gang. 

Konteksten for den københavnske deltagelse i dette års MIPIM var rigtig god. Der er nemlig stor vækst i de internationale investeringer i København. I 2016 blev der investeret 48 mia. kr. i det københavnske ejendomsmarked, hvoraf udenlandske investorer stod for næsten halvdelen. Det er den største investering siden 00’erne. Samtidig har særligt de svenske investorer fået øjnene op for København og har med 10,5 mia. kr. den største andel af udenlandske investeringer i byen.

Som et led i den danske indsats på dette års MIPIM, indbød København og Byggesocietetet de internationale ejendomsinvestorer til netværksbrunch, hvor bl.a. Københavns overborgmester Frank Jensen præsenterede investeringsmulighederne i Greater Copenhagen. Netværksmødet tiltrak i alt 74 deltagere, heraf 40 udenlandske investorer fra blandt andet Storbritannien, Tyskland, Norge, Sverige, Frankrig, Holland og Luxembourg deltog.

Formanden for Byggesocietetet, Tony Christrup, var meget tilfreds med eventet.

Den danske bygge- og ejendomsbranche arbejder hårdt alle årets 365 dage for at trække investeringer til og skabe vækst i Danmark – og når hele 40 udenlandske investorer valgte at lægge vejen forbi dette års Investor Brunch under MIPIM, må indsatsen siges at virke. Investorerne har om nogen fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at investere i Danmark, og med Investorbrunchen har vi fået skabt en effektiv platform til at markedsføre branchen over for udenlandske investorer.”

Fakta

  • I 2016 satte Københavns boligbyggeri rekord. I 2016 blev der bygget ca. 4.300 boliger, hvilket formodentligt er det højeste antal siden Anden Verdenskrig. Dette overstiger målet på 3.750 boliger om året fra 2015-2027. Samtidig forventer kommunen, at der er over 10.000 nye boliger på vej de kommende år. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.