Støtte til arrangementer med ligestilling i fokus

Københavns Kommune støtter med jævne mellemrum op om arrangementer i København, der arbejder for at fremme ligestilling og mangfoldighed.

Københavns Kommune har ikke kun fokus på ligestilling uanset køn og seksualitet i vores eget daglige arbejde – vi bakker også op om andre initiativer i København, der sætter ligestilling og mangfoldighed på dagsordenen. Københavns Kommune støtter bl.a.:

  • Copenhagen Pride – en festival, der arbejder for at promovere og synliggøre LGBTQ-miljøet i Danmark – og kommunen har siden 2013 selv deltaget i Pride-optoget med egen vogn for kommunens medarbejdere og deres familier. Copenhagen Pride modtager i 2016 et tilskud på 400.000 kr. fra Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune. Du kan læse mere om Copenhagen Pride her
  • MIX Copenhagen – en filmfestival, der sætter fokus på LGBTQ-film, som påvirker kønsdebatten og afspejler en mangfoldig verden. MIX Copenhagen modtager i 2016 et tilskud på 500.000 kr. fra Kultur- og Fritidsudvalget.  Du kan læse mere om MIX Copenhagen her
  • IDA-HOT – den årlige flagdemonstration for LGBTQ-rettigheder på den internationale dag mod homofobi d. 17. maj. Copenhagen Pride modtager et tilskud på 100.000 kr. fra Kultur- og Fritidsudvalget til afvikling af IDAHOT i 2016.
  • Warehouse9 – et kunstgalleri og eventsted, der lægger hus til kunst, musik, poesi og performance med fokus på LGBTQ-emner. Warehouse9 modtager i 2016 et tilskud på 418.000 kr. fra Kultur- og Fritidsudvalget. Du kan læse mere om Warehouse9 her.  
  • Talk Town – et projekt, der i anledning af den store internationale ligestillingskonference Women Deliver i maj 2016 omdanner Den Grå Kødby til en samtaleby med køn, ligestilling og feminisme som de store samtaleemner. Kulturproduktionskollektivet Indgreb og Kvinderådet modtager et tilskud på 130.000 kr. fra Kultur- og Fritidsudvalget til afvikling af Talk Town i 2016. Du kan læse mere om Talk Town her

Støtte til den internationale konference Women Deliver 2016

København er i maj 2016 vært for den store, internationale konference Women Deliver, der arbejder for at fremme kvinders rettigheder, sundhed og trivsel verden over med afsæt i FN’s verdensmål. Udover at være vært for konferencen, støtter Københavns Kommune Women Deliver-konsortiet bag konferencen med 300.000 kr. (afsat på budget 16), som bl.a. går til offentlige aktiviteter med ligestilling i fokus i dagene op til og under konferencen.

Som startskud til konferencen vil der fx være et cykelevent, der skal byde Women Deliver-konferencens mere end 5000 gæster velkomne. Og som samtidig hylder de mange fædre i København, der hver dag cykler med deres børn og tager del i familielivet. Cykeloptoget kører fra Rådhuspladsen til Bella Centeret ved konferencens begyndelse mandag d. 16. maj. Alle er velkomne til at deltage i optoget og være med til at byde velkommen til de mange gæster – du kan læse mere om eventet her. Derudover vil der bl.a. ved konferencens afslutning være arrangementet ”Demokrati på slottet”, som er et minifolkemøde på H.C. Andersen Slottet i Tivoli. 

Du kan læse mere om Women Deliver konferencen samt de mange events og aktiviteter i København i anledning af konferencen her.

”Youth Deliver” – københavnske skoleelever deltager i ligestillingsdebatten

Udover den direkte støtte til Women Deliver-konsortiet, har Københavns Kommune i anledning af ligestillingskonferencen yderligere afsat 300.000 kr. til undervisningsforløbet ”Youth Deliver”, der sætter ligestilling på dagsordenen i de københavnske folkeskoler og i samarbejde med bl.a. Sex og Samfund uddanner københavnske 7. klasser i ligestilling og medborgerskab.  

Undervisningsforløbet munder ud i at 30 elever udvælges til at være ”Youth Ambassadors”, som deltager i forskellige begivenheder i forbindelse med konferencen 16.-19. maj. Bl.a. afholder Sex og Samfund og Danske Skoleelever et afsluttende event d. 18. maj i Rådhushallen på Københavns Rådhus, hvor Overborgmester Frank Jensen holder tale, og unge-ambassadørerne interviewer formand for FN Mogens Lykketoft, udenrigsminister Kristian Jensen, direktør for IPPF Tewodros Melesse og minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby. 600 skoleelever fra hele København er inviterede.

Derudover står Youth Deliver-ambassadørerne bag ungdomsområdet ”Dialog på Slottet” som en del af minifolkemødet ”Demokrati på slottet” i Tivoli d. 18. maj. Her vil ambassadørerne sammen med børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev være værter, når ca. 150 unge internationale delegerede fra Women Deliver kommer til Tivoli for at møde danske unge og lære om, hvordan det danske ungdomsdemokrati fungerer. På dialogmødet vil der være fokus på, hvilke muligheder man har som barn og ung for at kæmpe for ligestilling i hele verden. Derudover vil der være en udstilling, hvor de danske Youth Deliver-ambassadører giver deres bud på, hvordan det er muligt at skabe en god by for unge piger.

Du kan følge med i forberedelserne af dialog på slottet her og læse mere om Københavns Kommunes ”Youth Deliver”-undervisningsforløb her.

Ligestillingskampagne i anledning af Women Deliver 2016

I anledning af konferencen har Københavns Kommune også samarbejdet med The Why Foundation om en ligestillingkampagne, der skal engagere flere københavnere i ligestillingsdebatten. Med oplysninger som ”I Danmark tjener mænd 5.900 kr. mere end kvinder hver måned” og ”92 % af verdens topchefer er mænd” på plakater i byrummet i København, skal kampagnen gøre københavnerne opmærksom på de ligestillingsudfordringer, vi i dag (stadig) står over for, og vække en lyst til at reagere på de kedelige statistikker. Kampagneplakaterne hænger på Københavns Kommunes plakatsøjler i ugen op til konferencens start (uge 19).

Du kan læse mere om samarbejdet og se kampagneplakaterne her.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.