Støtte til arrangementer med ligestilling i fokus

Københavns Kommune støtter med jævne mellemrum op om arrangementer i København, der arbejder for at fremme ligestilling og mangfoldighed.

Københavns Kommune har ikke kun fokus på ligestilling uanset køn og seksualitet i vores eget daglige arbejde – vi bakker også op om andre initiativer i København, der sætter ligestilling og mangfoldighed på dagsordenen. Københavns Kommune støtter bl.a.:

  • Copenhagen Pride – en festival, der arbejder for at promovere og synliggøre LGBTQ-miljøet i Danmark – og kommunen har siden 2013 selv deltaget i Pride-optoget med egen vogn for kommunens medarbejdere og deres familier. Du kan læse mere om Copenhagen Pride her. 
  • MIX Copenhagen – en filmfestival, der sætter fokus på LGBTQ-film, som påvirker kønsdebatten og afspejler en mangfoldig verden. Du kan læse mere om MIX Copenhagen her. 
  • IDA-HOT – den årlige flagdemonstration for LGBTQ-rettigheder på den internationale dag mod homofobi d. 17. maj. 
  • Warehouse9 – et kunstgalleri og eventsted, der lægger hus til kunst, musik, poesi og performance med fokus på LGBTQ-emner. Du kan læse mere om Warehouse9 her.  
  • Talk Town – et projekt, der i anledning af den store internationale ligestillingskonference Women Deliver i 2016 omdannede Den Grå Kødby til en samtaleby med køn, ligestilling og feminisme som de store samtaleemner. 

Støtte til den internationale konference Women Deliver 2016

København var i 2016 vært for den store, internationale konference Women Deliver, der arbejder for at fremme kvinders rettigheder, sundhed og trivsel verden over med afsæt i FN’s verdensmål. Udover at være vært for konferencen, støttede Københavns Kommune Women Deliver-konsortiet bag konferencen med 300.000 kr. (afsat på budget 16), som bl.a. går til offentlige aktiviteter med ligestilling i fokus i dagene op til og under konferencen.

Du kan læse mere om Women Deliver konferencen samt de mange events og aktiviteter i København i anledning af konferencen her.

”Youth Deliver” – københavnske skoleelever deltager i ligestillingsdebatten

Udover den direkte støtte til Women Deliver-konsortiet, havde Københavns Kommune i anledning af ligestillingskonferencen yderligere afsat 300.000 kr. til undervisningsforløbet ”Youth Deliver”, der sætter ligestilling på dagsordenen i de københavnske folkeskoler og i samarbejde med bl.a. Sex og Samfund uddanner københavnske 7. klasser i ligestilling og medborgerskab.  

Undervisningsforløbet mundede ud i at 30 elever blev udvalgt til at være ”Youth Ambassadors”, som deltog i forskellige begivenheder i forbindelse med konferencen. 

Ligestillingskampagne i anledning af Women Deliver 2016

I anledning af konferencen har Københavns Kommune også samarbejdet med The Why Foundation om en ligestillingkampagne, der skal engagere flere københavnere i ligestillingsdebatten. Med oplysninger som ”I Danmark tjener mænd 5.900 kr. mere end kvinder hver måned” og ”92 % af verdens topchefer er mænd” på plakater i byrummet i København, skal kampagnen gøre københavnerne opmærksom på de ligestillingsudfordringer, vi i dag (stadig) står over for, og vække en lyst til at reagere på de kedelige statistikker. Kampagneplakaterne hænger på Københavns Kommunes plakatsøjler i ugen op til konferencens start (uge 19).

Du kan læse mere om samarbejdet og se kampagneplakaterne her.

Kontakt