Du er her

Særligt løntilskud

Hvis du er nyuddannet og har en funktionsnedsættelse, har du mulighed for at søge et job med løntilskud for handicappede (isbryderordning).

Som nyuddannet med et handicap har du mulighed for at gøre brug af en særlig løntilskudsordning. Ordningen kaldes for isbryderordningen, og kan hjælpe dig med at få erhvervserfaring inden for det område, som du har uddannet dig til.
Bliver du ansat via isbryderordningen, betyder det, at din arbejdsgiver kan få tilskud til din løn i op til 12 måneder, når du bliver ansat. 

Hvordan bliver du godkendt til ordningen

For at kunne bruge ordningen skal du godkendes af Specialindsats Handicap. De udarbejder en forhåndsgodkendelse, som du kan bruge til dine jobsøgninger.

Find selv en arbejdsgiver

Du skal selv finde en arbejdsgiver, der vil ansætte dig i løntilskud. 
Du kan komme i løntilskud umiddelbart efter, at du er blevet færdiguddannet og inden for to år efter endt uddannelse. Det er dit jobcenter, der står for tilskuddet. De ordner også papirerne sammen med din arbejdsgiver. I praksis foregår det sådan, at jobcentret udbetaler tilskuddet til din arbejdsgiver, der efterfølgende udbetaler lønnen til dig.

Kan jeg få ekstra støtte?

Hvis du gør brug af løntilskudsordningen, har du også mulighed for at søge om en mentor, støtte til hjælpemidler eller personlig assistance.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.