Du er her

Parkeringsforhold i København

Du kan parkere i hele København, men i dele af byen skal du betale for at parkere eller overholde tidsbegrænsningen

Betalingsområdet i København er inddelt i fire taktszoner (rød, grøn, blå og gul), som har hver sin pris. Prisen stiger jo tættere på centrum, du stiller bilen. Derudover findes der også zoner med 3-timers tidsbegrænsning.  

I betalingsområdet skal du betale for parkering hele døgnet fra mandag kl. 08 til og med lørdag kl. 17. Det er gratis at parkere fra lørdag kl. 17 til mandag morgen kl. 08.

"Søndage samt Nytårsdag, Skærtorsdag, Langfredag, 2. påskedag, Store Bededag, Kristi Himmelfartsdag, Grundlovsdag, 2. pinsedag, Jule-aftensdag, 1. Juledag og 2. juledag er alle betalingsfrie.

Husk at hverken Grundlovsdag eller Juleaftensdag er helligdage. Bemærk at det kun gælder med hensyn til betalingsparkering, og at Færdselsloven/lokal skiltning derfor gælder ved f.eks. tidsbegrænsede pladser.”

Bilister med gyldigt handicapkort skal ikke betale for at parkere i København. Det samme gælder for køretøjer med delebilslicens. I rød zone gælder delebilslicensen dog ikke på hverdage mellem kl. 10 og 17.

Skriv en adresse i søgefeltet, så zoomer kortet ind på den betalingszone eller tidsbegrænsede zone, adressen hører til. På den måde kan du se, om adressen ligger i en rød, grøn, blå, gul betalingszone eller en tidsbegrænset zone. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.