Ny skole i Sydhavnen åbner i 2015

Skolen i Sydhavnen er efter forsinkelser, på grund af brand, klar til at åbne til august 2015.

Gradvis etablering

Den nye skole i Sydhavnen bliver en tre-sporet skole med ca. 840 elever fra 0. - 9. klasse og fritidsordning (KKFO) til 264 børn. Skolen etableres gradvist, og det betyder, at skolen endnu ikke optager ældre elever, der flytter til skolens grunddistrikt. Den vil først være fuld med elever fra alle klassetrin i 2019. Lige nu bor de elever, der går på skolen i pavilloner på skolens areal. Skolen får særlig fokus på det naturvidenskabelige og med sin beliggenhed ved vandet fokuseres specielt på det maritime.

Bygning og udearealer

Selve skolebygningen opføres i fem etager og vil være på ca. 10.000 m2.
På skolen bliver der, foruden undervisnings- og faglokaler, et produktionskøkken og kantine, en stor tandklinik, sundhedspleje og et værft. Værftet indeholder værkstedsfag og muliggør arbejde med større temaer.

Daginstitution og fritidsfaciliteter

Ved siden af Sydhavn Skole opfører Københavns Kommune en anden ny bygning, der på sigt skal huse skolens fritidsordning, idrætsfaciliteter og en daginstitution med plads til 72 vuggestue- og 88 børnehavebørn. Bygningen opføres i syv forskudte plan og vil have en størrelse på ca. 2500 m2.

På idræts- og daginstitutionsbygningen kommer der en en stor sal på ca. 700 m2 med tribune og en mindre sanse- og tumlesal. Herudover over vil der på 1. sal være skolens administration, personalefaciliteter, pædagogisk center og en sundhedsklinik. På 2. sal vil indskolingen (0.-3. klasse) være placeret, på 3. sal vil mellemtrinnet (3.-6. klasse) være og på 4. sal får udskolingen (7.-9.klasse) lokaler. 

Udearealer med fokus på vand og teknik

Skolens udearealer bliver udformet som en stor lege og opholdspark med særlig fokus på skolens tema: Vand og teknik. Omdrejningspunktet for aktiviteterne er leg og læring, der inviterer til oplevelse og eksperimenter. Vandaktiviteterne skal bestå af robuste elementer, der kan bruges som en del af undervisningen til skolens elever. Ved idrætsbygningen bygges en udendørs tribune og en mindre boldbane. På tagene af de nye bygninger laves også lege- og opholdsarealer.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.