Nørrebro Bibliotek

Det eneste vi skulle gøre, var at slå portene op, lukke lyset ind og lade litteraturen træde frem i gadebilledet.

Nørrebro bibliotek skulle flyttes til Nørrebrohallen. Den gamle sporvognsremise har stået på dette sted i over 100 år og er i sig selv en fornem repræsentant for en stolt Københavnsk bygningskultur

Det eneste vi skulle gøre, var at slå portene op, lukke lyset ind og lade litteraturen træde frem i gadebilledet.

Ved ankomsten fra Nørrebrogade og Den Røde Plads mødes man nu af gigantiske bogreoler, der viser sig på indersiden af de oprindelige remiseporte.

Inde i biblioteket står murene rå, og gulvene er i krakeleret beton. Den oprindelige konstruktion er fritlagt, og med sin overraskende spinkelhed bærer den elegant det lyse loft og de nye ovenlys.

Søjler, gitterspær, vinduer og de nye servicerum er holdt i sort metal. Alle elementer er, I pagt med bygningens historie, udført med en diskret industriel karakter.

Mens bygningen bare er sit uforanderlige selv og træder diskret i baggrunden, træder kunstværkerne af Eske Kath til gengæld frem på scenen.

Han har skabt seks store, farvestrålende og karakteristiske landskabsmalerier, som udfylder den gamle remisebygnings tilmurede vindueshvælvinger og skaber udsyn til en serie abstraktioner over landskaber.

Hele møbleringen er skabt særligt til Nørrebro Bibliotek, og farverne i møbleringen er afstemt direkte med kunstværkerne, så det skaber et sammenhængende farverigt og harmonisk indtryk.

Fokus har været på at skabe pladser til bøgerne, men lige så meget på at skabe pladser til menneskene. Overalt er der trin, bænke, studieborde, lænestole og små siddenicher, som kan indtages. Nørrebro Bibliotek er som en lille bøgernes by med en hovedgade, små stræder og lokale pladser.

Alt sammen realiseret på et meget snævert budget.

Kontakt

Stine Marie Elliot

Udviklingskonsulent
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 24 96 04 61

Victoria Rogena Holst Poulsen

Pressekonsulent
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 61 14 20 76