Du er her

Åbenrå 16

I Åbenrå 16 er opført et helt nyt byhus, hvor der siden 1970’erne har været et hul i husrækken.

Gaden Åbenrå kan spores tilbage fra 1500-tallet, og de ældste huse i gaden er opført efter branden i 1728. I 1960’erne og 1970’erne var der planer om at foretage en gennemgribende sanering og rive de gamle huse ned. Planerne blev stoppet, før alle de gamle huse var væk. I dag er husrækken karakteriseret ved en blanding af de gamle 1700-tals huse og nyere bygninger, som er nænsomt indpasset i den historiske husrække.

Det nye byhus Åbenrå 16 har facade mod gaden, men adgang til husets boliger er fra en tilbygning i den lille grønne gård.

Facaden mod Åbenrå er tilpasset de eksisterende huse i gaden, både i farveholdning og ved at ’pille-vindue-pille-motivet’ fra de øvrige huse i rækken gentages. Bygningens nutidige karakter er fremhævet diskret. Facadestenene er gyldent tonede, og vinduespartierne varierer i størrelser med lette altanværn.

Gennem porten ankommer man til et lille gårdrum, hvor bygningens facadematerialer skifter til hvide pudsede flader med altaner mod gården. Ankomsten til de fem lejligheder i det nye byhus samt de ti lejligheder i nabohuset er via et fælles trapperum. Rummet er udført med en særlig omhu i detaljeringen og med ekstra bredde for at tilskynde beboerne til ophold og naboskab.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.