Du er her

Lær at tackle hverdagen som pårørende

’LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende’ er et kursustilbud til dig, som er pårørende til et menneske med kronisk eller langvarig sygdom.

På kurset vil du få redskaber og gode råd til at håndtere dine udfordringer, som f.eks. kan være:

  • vanskelige følelser og dårlig samvittighed
  • kommunikation med den syge og sundhedsvæsenet
  • ændrede roller
  • advarselssignaler på mistrivsel og stress
  • afspænding og bedre søvn

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der er pårørende til voksne, langvarigt syge mennesker omkring 60 år eller derover. Langvarig sygdom kan f.eks. være KOL, Parkinson, Cancer, demens, Sclerose, diabetes, fysisk handicap, psykiske lidelser o.l.
Du skal have lyst til at deltage i en gruppe og dele dine erfaringer med andre pårørende, for at kunne deltage.

Undervisere

Underviserne på kurset er uddannede, frivillige pårørende, der underviser efter et struktureret undervisningsmateriale. Kurset er baseret på ligemandsprincippet, hvor instruktører og kursusdeltagere har det tilfælles, at de er pårørende. Denne metode har positiv effekt, når man arbejder med at mestre symptomer. Kurset er noget for dig, hvis du kan se styrkerne i at blive undervist af andre pårørende, som har gjort sig gode erfaringer i hverdagen med kronisk sygdom tæt inde på livet.

De frivillige har gennemført en fire dages instruktøruddannelse, som varetages af  af Komiteen for Sundhedsoplysning, LÆR AT TACKLE kurserne fx til mennesker med kronisk sygdom har dokumenteret positiv effekt på deltagernes egen vurdering af helbred og livskvalitet i hverdagen

Det er ikke sundhedsfagligt personale der underviser.

Kursusforløb og netværk

Kurset strækker sig over 7 moduler á 2,5 times varighed. Når du har gennemført kurset, får du tilbud om at være en del af ’LÆR AT TACKLE-netværket’, som er for tidligere kursister. Netværket mødes ca. en gang om måneden i to timer ad gangen. At være en del af en gruppe med andre pårørende kan være en langsigtet måde at holde fast i de positive forandringer, som du får sat i gang i løbet af de 7 kursusgange.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.