Du er her

Lær at tackle hverdagen som pårørende

Er du nær pårørende til et menneske med langvarig sygdom, kan du få redskaber og gode råd til at håndtere dine udfordringer.

På kurset vil du få redskaber og gode råd til at håndtere dine udfordringer, som f.eks. kan være:

  • vanskelige følelser og dårlig samvittighed
  • kommunikation med den syge og sundhedsvæsenet
  • ændrede roller
  • advarselssignaler på mistrivsel og stress
  • afspænding og bedre søvn

Målgruppe

Kurset ’LÆR AT TACKLE hverdagen som pårørende’ henvender sig til dig, der er pårørende til langvarigt syge mennesker omkring 60 år eller derover. Langvarig sygdom kan f.eks. være KOL, Parkinson, Cancer, demens, Sclerose, diabetes, fysisk handicap, psykiske lidelser o.l.
Du skal have lyst til at deltage i en gruppe og dele dine erfaringer med andre pårørende, for at kunne deltage.

Undervisere

Underviserne på kurset er frivillige, som har erfaring med at være pårørende. De frivillige er uddannet som instruktører og trænet i at bruge den detaljerede undervisningsmanual, som kurset er baseret på.

Kursusforløb og netværk

Kurset strækker sig over 6 moduler á 2,5 times varighed + en opfølgningsgang. Opfølgningsgangen er et ekstra tilbud til kursister, som har gennemført de 6 moduler. Formålet med denne mødegang er at etablere et netværk mellem kursusdeltagerne. Et netværk af andre pårørende kan være en langsigtet måde at holde fast i de positive forandringer, som du får sat i gang i løbet af de 6 kursusgange. Deltagere i netværket er selv med til at bestemme, hvad de gerne vil have ud af netværket efterfølgende. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.