Du er her

Lån af lokaler og andre faciliteter

Godkendte folkeoplysende foreninger kan søge om lån af kommunale lokaler, boldbaner, svømmefaciliteter m.m.

Folkeoplysende foreninger i Københavns Kommune kan søge om lån af kommunale faciliteter på skoler, idrætsanlæg og specialanlæg samt i kulturhuse. Disse faciliteter omfatter bl.a. gymnastiksale, boldbaner, undervisningslokaler, øvelokaler og svømmefaciliteter.

Udlånet sker på grundlag af kommunens Retningslinjer for støtte til folkeoplysning i København - især kapitel 5.

For at få tildelt facilitetstider skal foreningen have et CVR-nummer (ved være registreret hos Erhvervsstyrelsen) og en aktiveret digital postkasse / e-Boks (så foreningen kan modtage fakturaer for gebyr - jf. nedenfor). Det er gratis at få et CVR-nummer og en digital postkasse / e-Boks.

Gebyr

Fra 1. juli 2019 opkræves der gebyr for brug af faciliteter stillet til rådighed af Københavns Kommune til folkeoplysende aktiviteter. Bliv klogere på gebyr.

Adgang

Som folkeoplysende forening skal man fortsat bruge adgangskort, når foreningen skal have adgang til kommunens skoler. I løbet af 2020 indfaser kommunen SMS-adgangskoder til afløsning af adgangskort. Læs mere om adgang til Københavns Kommunes faciliteter.

Indendørsfaciliteter

Resttider for indendørsfaciliteter 2019-21 kan ansøges gennem Foreningsportalen.

Find guides til brug af Foreningsportalen og de seneste nyheder om Foreningsportalen.

Udendørsfaciliteter

1. september 2019 var der frist for ansøgning af udendørsfaciliteter 2019-21. Der blev åbnet for ansøgninger i Foreningsportalen 1. august 2019.

Læs mere om fordelingsrunden.

Spørgsmål og svar

Der kan opstå mange spørgsmål i forbindelse med lokaleudlån, og vi har lavet en samling af de mest almindelige spørgsmål og svar.

Finder du ikke svar her, kan spørgsmål rettes til Bookingteamet på booking@kff.kk.dk.

Kontakt