Klarahus Produktionskøkken, De Gamles By

Klarahus Produktionskøkken i De Gamles By er en tilbygning til et eksisterende plejehjem.

Klarahus Produktionskøkken i De Gamles By er en tilbygning til et eksisterende plejehjem, hvor funktionen er trukket ud i gårdrummet og indrettet som et grønt og sanseligt rum. Et af hovedmotiverne i byggeriet er tagetagens vertikale beplantning.

Et arkitektonisk krav til byggeriet har fra start været, at tilbygningen skulle være transparent for dermed at vise, at tilberedningen af mad til de ældre i høj grad er noget, der tåler dagens lys, og som ikke behøver at blive gemt af vejen i mørke baglokaler. De store glaspartier giver en meget fin visuel kontakt mellem inde og ude, hvilket skaber gode oplevelser for både beboere, ansatte og forbipasserende.

Hvorfor er netop dette projekt valgt?

Klarahus er valgt, fordi det er et sympatisk projekt, der ophøjer produktionskøkkenet til at være et fællesskab for ældre med måltidet og den sanselige oplevelse som omdrejningspunkt.

Kontakt

Julie Birkvig

Konsulent
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 24 59 91 97

Liv Høiriis

Pressekonsulent
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 21 51 90 07