Kampagne om god adfærd i by- og nattelivet: Fest med Respekt

Uanset om man er til fest og farver eller fred og ro, skal der være plads til alle i København.

Fest med Respekt
Derfor lancerer Københavns Kommune og Københavns Politi i uge 22-23, en by- og nattelivskampagne, hvor respekt for byens udearealer og de lokale beboere er i fokus. Kampagnen skal være med til at forebygge, at festen i parken eller på byens pladser tager overhånd.

Med asfaltklæb, plakater i byrummet, en indsats på sociale medier og dialog med københavnerne, skal kampagnen gøre særligt de unge opmærksomme på deres adfærd, når de bruger byen. Både dem, der bor i København og dem, der tager til København for at feste og hænge ud, så alle husker hensynet til byens beboere.

Budskaber
Fest med Respekt. Nogle er i byen for at feste – andre, fordi de bor her. Og der skal være plads til begge dele.

- Råb mindre, hyg mere.

- Tis ikke i opgangene.

- Brug skraldespanden.

Fakta om kampagnen
Kampagnen er planlagt til at køre to uger fra den 31. maj og igen i uge 26 og består af:

  • Plakater i byrummet
  • Asfaltklæb på/nær problemfyldte udeområder
  • Indsats på sociale medier, inkl. små film
  • Dialog med unge i målgruppen ved Natteværterne,  Natteravnene og Københavns Politi
  • Plakatopsætning på plakatvægge samt uddeling af plakater og postkort i samarbejde med Københavns Politi
  • Poster Party hos Kihoskh d. 1/6 kl. 15-18 hvor københavnere kan komme forbi og hente deres egen kampagneplakat for at støtte op om budskabet.

Hvem har udviklet kampagnen?
Kampagnen er udviklet på tværs af Københavns Kommunes tre forvaltninger; Kultur- og Fritidsforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen. Kampagnen er udviklet i tæt samarbejde med Københavns Politi og SSP-sekretariatet. Derudover er Natteravnene en del af samarbejdet.

Hvilke andre kommunale indsatser understøtter god adfærd i byrummet?
Kampagnen er ét blandt en række tiltag, der skal medvirke til at begrænse støjen i by- og nattelivet. Hen over sommeren øger kommunens natteværter deres tilstedeværelse i aften- og nattetimerne og på flere områder. I Fælledparken, Hørsholmparken og på Islands Brygge skærper man forsøgsvis støjreglementet med et forbud mod elektronisk forstærket musik kl. 20 i hverdage og helligdage og kl. 22 fredag og lørdag.

 

Kontakt