Du er her

Kampagne mod lommetyveri: Pickpockets love distractions

Lommetyverier er den mest udbredte form for kriminalitet i København. Find de gode råd til, hvordan du undgår lommetyve her.

Pickpockets love distractions

Har du oplevet at miste din telefon, pung eller fået afluret din pinkode af en tyv? Det er der desværre mange, der gør i København. Over halvdelen af alle lommetyverier i Danmark sker i København, selvom kun en tiendedel af befolkningen bor i byen. Derfor gennemførte Københavns Kommune i uge 22-23 kampagnen ’Pickpockets love distractions’. Kampagnen skulle gøre alle jer københavnere og de mange turister, der besøger vores by, opmærksomme på, hvordan I undgår at blive mål for lommetyvene.

Tre spørgsmål du bør stille dig selv for at undgå at blive offer for lommetyveri:

Er du opmærksom på dine ting, når du står blandt mange mennesker?

Er din telefon og pung placeret et sikkert sted?

Dækker du altid din pinkode, når du betaler med kort?

Hvem skal passe ekstra på?

Det er særligt unge københavnere mellem 18-30 år og turister, der bliver bestjålet. Netop de grupper, der bruger byen meget og befinder sig i gade- og bylivet. Særligt i sommervarmen, hvor vi ofte færdes i byens gader og er optagede af arrangementer eller hinanden, har lommetyvene let spil.

Hvor er risikoen for at få tømt lommerne er størst?

I dagtimerne i større trafikknudepunkter som Hovedbanegården og Nørreport Station. Oftest i tidsrummet fra kl. 13-17.00.

Nat og morgen til lørdag og søndag i Indre By, når unge har det sjovt ude eller går beruset hjem fra byen.

Festivaler og begivenheder som Distortion og 1. maj, hvor mange mennesker er samlet om kulturelle og festlige begivenheder.

Udvikling

Lommetyveri er det sidste år faldet med knap 10 procent. Københavns Politi siger, at faldet skyldes sammenspillet mellem kampagnen og en fokuseret indsats fra deres side. Men trods det går den rigtige vej, så sker over halvdelen af lommetyverier i Danmark stadig i Københavns Kommune, trods at blot en tiendedel af befolkningen bor her. Blandt de ramte er der en klar overvægt i aldersgruppen 18-30 år. De unge er udsat for lommetyverier i både nattetimerne, de tidlige morgentimer og i dagtimerne.

Om ’Pickpockets love distractions’

Kampagnen er Københavns Kommunes største satsning mod lommetyveri indtil nu, og den understøtter Københavns Politis indsats. Kampagnen er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Københavns Politi. Mange af byens vigtige aktører bakker op f.eks. Distortion, DSB, Natteravnene og Københavns Lufthavn.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.