Du er her

Kampagne mod lommertyveri: Pickpockets love distraction

Lommetyverier er den mest udbredte form for kriminalitet i København. Find de gode råd til, hvordan du undgår lommetyve her.

Pickpockets love distraction

Har du oplevet at miste din telefon, pung eller fået afluret din pinkode af en tyv? Det er der desværre flere og flere, der gør i København. Derfor kan du netop nu se kampagnen ’Pickpockets love distractions’ rundt i byen. Kampagnen skal gøre alle jer københavnere og de mange turister, der besøger vores by, opmærksomme på, hvordan I undgår at blive mål for lommetyvene. Kampagnen er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Københavns Politi. Mange af byens vigtige aktører bakker op.

Tre spørgsmål du bør stille dig selv for at undgå at blive offer for lommetyveri:

  • Er du opmærksom på omkringstående?
  • Er din telefon og pung placeret et sikkert sted?
  • Dækker du altid din pinkode, når du betaler med kort?

Om #pickpocketsLOVEdistractions

Det er især unge københavnere mellem 18-30 år og turister, der bliver bestjålet. Grupper, der bruger byen meget og befinder sig i gade- og bylivet. Derfor er kampagnen Pickpockets love distractions også særligt målrettet unge og turister og sætter fokus på de steder, hvor lommetyveri oftest sker – områderne omkring hovedbanegården, Nørreport, Vesterport og Kongens Nytorv.

Kampagnen er Københavns Kommunes største satsning mod lommetyveri indtil nu, og den understøtter Københavns Politis treårige indsats.

Baggrund om udviklingen

Lomme- og tricktyverier er på et år steget med 36 procent i København. Samtidig sker over halvdelen af lommetyverier i Danmark i Københavns Kommune, trods at blot en tiendedel af befolkningen bor her. Blandt de ramte er der en klar overvægt i aldersgruppen 18-30 år. De unge er udsat for lommetyverier i både nattetimerne, de tidlige morgentimer og i dagtimerne.

Der er en række områder og tidspunkter, hvor risikoen for at få tømt lommerne er størst:

  • I dagtimerne i større trafikknudepunkter som Hovedbanegården og Nørreport Station. Oftest i tidsrummet fra kl. 13-17.00.
  • Nat og morgen til lørdag og søndag i Indre By, når unge har det sjovt ude eller går beruset hjem fra byen.
  • Festivaler og begivenheder som Distortion og 1. maj, hvor mange mennesker er samlet om kulturelle og festlige begivenheder

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.