Du er her

Mærsk Tårnet

Det 75 meter høje Mærsk Tårn er et nyt forskningskompleks i København og samtidigt et nyt mødested på Nørrebro.

Mærsk Tårnet er en udvidelse af Københavns Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Det trekantede tårn, som hviler på en stjerneformet base, rummer 15 etager med forsknings- og undervisningsfaciliteter samt et konferencecenter med auditorier og mødelokaler med adgang til den nyeste teknologi.

Tårnets facade er beklædt med kobberskodder, hvilket giver bygningen et relief-agtigt udtryk. Skodderne fungerer som en klimaafskærmning, der bevæger sig og skærmer mod direkte sollys. Derudover har kobberskodderne sammen med bygningens afrundede hjørner også en vinddæmpende effekt. Med tiden vil de kobberbelagte skodder patinere og ændre farve fra rødbrunt til mere grønt.

Den trekantede form bevirker, at tårnet opleves forskelligt fra forskellige vinkler. Set fra søerne er det bredt, mens det set fra Sankt Hans Torv er smalt. Med den transparente glasfacade fremstår bygningens base åben og tæt forbundet med de grønne omgivelser.

Ved at udforme bygningen som et tårn er der skabt et nyt vartegn – ikke kun for området, men for hele byen. Den nye og offentligt tilgængelige grønne campuspark fungerer samtidig som en bypark for lokalområdet.

En zigzagget sti, kaldet ’den gode omvej’, slanger sig henover dele af Mærsk Tårnet og skaber en forbindelse mellem Nørre Allé og Blegdamsvej. Stien giver gående og cyklister mulighed for at komme op i niveau med trækronerne og helt tæt på bygning og forskere.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.