GreenCatch

Læs om, Københavns Kommunes app GreenCatch, der hjælpe lastbilchauffører, bilister, buschauffører og cyklister til at ramme grønt lys.

Udgivet af: Teknik- og Miljøforvaltningen

Enhed: Trafik

Beskrivelse: 
GreenCatch er et projekt under Københavns Kommunes 2025 Klimaplan. GreenCatch er Københavns Kommunes app, der kan hjælpe lastbilchauffører, bilister, buschauffører og cyklister til at ramme grønt lys i lysregulerede kryds på Ring2 i København fra Folehaven/Holbækmotorvejen til Kalkbrænderihavnsgade/Vordingborggade. Strækningen går gennem byen via Kongens Nytorv. GreenCatch kan hjælpe brugerne med at nå det grønne lys på vej mod krydset ved at informere om den optimale hastighed.
Ved at følge GreenCatch hastighedsanvisningerne vil biler, lastbiler og busser kunne opnå færre stop og samtidig reducere acceleration og nedbremsning gennem en jævnere kørsel. På den måde bidrager man væsentligt til at reducere både køretøjets brændstofforbrug og CO2- udledning. For cyklister betyder det en mere behagelig kørsel med færre stop.

Dækning: GreenCatch servicerer halvdelen af Ring2 i København fra Folehaven/Holbækmotorvejen til Kalkbrænderihavnsgade/Vordingborggade. Strækningen går gennem byen via Kongens Nytorv.

Sikkerhed: Appen kan anvendes uden log ind.

Systemkrav: Appen fungere på iOS 8 eller nyere.

Kontakt/support: Har du problemer eller idéer til forbedringer kan du skrive til Center for Trafik og Byliv.

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.