Du er her

Frihavns Tårnet

Med ombygningen af den tidligere DLG-silo er der skabt en bygning, der både synes let og markant på én gang.

Den tidligere DLG-silo er et stærkt symbol for Nordhavn. Bygningen ligger for enden af Århusgade og afslutter aksen, som går hele vejen fra Østerbrogade og ind midt i Århusgadekvarteret.

Frihavns Tårnet står i dag som en moderne boligejendom og er med sine 12 etager fem etager højere end den oprindelige silo. Bygningen rummer 75 boliger i meget forskellige størrelser fra 60 til 240 m2.

Alle boliger har mellem 3,8 og 5,5 meter til loftet og syd- og vestvendte altaner. I boligerne er en del af siloens oprindelige betonelementer desuden bevaret for på den måde at forbinde de nye boliger med bygningens oprindelige funktion.

Transformationen fra den oprindelige silos udtryk er særdeles omfattende og har givet bygningen en helt ny struktur, hvor facaden ligger uden på den oprindelige silo.

Spinkle søjler i et varieret forløb bærer et to meter dybt altanbånd på tre af bygningens sider. Boligopgangen ligger ved den altanløse nordfacade, som har hvidpudsede vægge og felter med egetræ. Bygningen gør sig bemærket i mødet med byrummet, hvor en søjlearkade med en fint mønstret flisebelægning løber rundt om hele bygningen og skaber et semioffentligt rum.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.