Du er her

Dipylon Hus

Dipylon Hus ligger i hjertet af Carlsberg ved Dipylonporten. I bygningen har der tidligere været maltsiloer i forbindelse med bryggeriet.

Dipylon Hus ligger i hjertet af Carlsberg ved Dipylonporten. I bygningen har der tidligere været maltsiloer i forbindelse med bryggeriet. Det unikke ved byggeriet er, at man i transformationen fra den oprindelige industribygning til kontorhus har bevaret de tre oprindelige, lukkede murstensfacader.

De eksisterende søjler og betonvægge er desuden genbrugt, hvor det er muligt, og bevarer således fortidens industrielle udtryk. Facaden mod Ny Carlsberg Vej har fået en gennemgående glasfacade, der falder fint ind i bybilledet. Glasfacaden, hvor der på fin vis er indarbejdet solafskærmning, forsyner hovedparten af bygningen med dagslys. Der er etableret en fantastisk tagterrasse med udkig over hele Carlsberg. Der ligger et stærkt koncept bag transformationen, og der er indvendigt arbejdet med få virkemidler og skabt flotte kig på tværs af husets etager.

Potentialet i at genbruge en industribygning er løst ved både at bevare den ydre skal og samtidig indrette det indre helt på ny med få og enkle materialer. Bygningen står som et godt eksempel på de gode kvaliteter, der er til rådighed i den eksisterende bygningsmasse på Carlsberg, og som kan få nyt liv og formål.

Kontakt