Du er her

The Silo

The Silo er en markant bygning, der på elegant vis nytænker ’hvad drikker Møller’- siloen.

Med sine 17 etager og 62 meter i højden er den tidligere DLG-kornsilo den største industrielle bygning i Nordhavn. Særlige krav til opbevaring af korn og behovet for forskellige loftshøjder til siloens mange maskiner betød, at siloens oprindelige rum varierede helt op til syv meter. Det er en udfordring, når man bygger boliger, men arkitekterne vendte det her til deres fordel og tegnede 38 boliger med stor variation i loftshøjderne.

Indvendig er The Silo bevaret så rå og urørt som muligt. Boligerne varierer i størrelse mellem 106 og 400 m2, og hver lejlighed har flere altaner. Altanerne er en del af den ’frakke’ af galvaniseret stål, der beklæder den oprindelige betonfacade. Stålfrakken, der i øvrigt fungerer som klimaskærm, vil patinere i takt med ældning og vejrlig påvirkning.

Facaden er udformet med tanke på, at den skal bevare siloens monolitiske udtryk og er markant både i den store skala – set langt fra – og i den nære boligsfære. Vinduesrammerne er hæftet på ydermuren og skjult i facadebeklædningen. Indefra går vinduerne helt fra gulv til loft og giver et fantastisk lysindfald, mens man udefra oplever en grå monolit, der ikke skiller sig meget ud fra den oprindelige silos udtryk i farve og størrelse.

Der er offentlig adgang til øverste og nederste etage. På øverste etage findes en restaurant, mens stueetagen rummer event- og udstillingslokale.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.