Du er her

Dehns Palæ

Efter syv år er Dehns Palæ restaureret og ombygget med en hidtil uset høj kvalitet.

Dehns Palæ er opført i 1751-56 af arkitekten J.G. Rosenberg. Det oprindelige palæ var opført i rokokostil, men i 1825 blev palæet nyindrettet med empire-interiør af G.F. Hetsch.

Bygningen blev i 1872 delvist ombygget af klaverbyggerfirmaet Hornung & Møller. I 1984 overtog Danmarks Apotekerforening bygningen og lod bygning og interiør restaurere under Vilhelm Wohlerts ledelse.

Ved en brand i 2010 udbrændte taget i det fredede palæ. Alle etager blev totalskadet af slukningsvand, og etagedæk styrtede delvist ned.

Efter syv års restaurerings- og genopbygningsarbejde er Dehns Palæ nu helt færdigt. Restaureringen er udført med en hidtil uset høj kvalitet, både hvad angår materialer og håndværksmæssig udførelse.

Tagkonstruktionen er blevet genopbygget som oprindeligt af pommersk tømmer, og den højloftede bel-etage med G.F. Hetsch’ interiør med overdådige stukarbejder, forgyldninger, paneler og store dobbeltfløjede døre i cubamahogni er blevet genopført.

Stukken på de delvist nedstyrtede lofter er reetableret af dygtige stukkatører. De udekorerede flader i lofterne er genskabt således, at de er delvist akustik­dæmpende, hvilket gør rummene brugbare som mødelokaler efter nutidens standard.

De områder i palæet, hvor indretningen ikke kan føres tilbage til ældre tid, er indrettet i moderne stil. Palæet fremstår således i dag med indretning i rokoko-stil, empire-stil og nutidig stil.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.