Cykeloprydning i Københavns Kommune

Få gode råd til, hvordan du rydder op i efterladte cykler og brug kortet til at finde din nærmeste modtager af brugte cykler.

Københavns Kommune varetager cykeloprydningen på offentligt areal. På privat areal er det grundejers eget ansvar. Hent folder om cykeloprydning i leje-, ejer- og andelsboligforeninger. (OBS: Der er i øjeblikket tekniske problemer med linket til bestilling af cykelafhentning, som du finder inde i folderen. Der arbejdes på sagen). 

Er der mange formodet efterladte cykler foran din butik eller virksomhed, kan du bestille en cykeloprydning via Giv et Praj. Kommunen markerer cyklerne med tape, og brydes tapen ikke inden for 30 dage, fjerner vi de efterladte cykler. Københavns Kommune har haft hjemmel til at gennemføre denne procedure siden 2006 efter aftale med Københavns Politi. 

Cykeloprydning løser ikke altid problemet. Der er ofte brug for at opsætte flere cykelstativer.

Der findes flere muligheder for at genanvende din gamle cykel

  • Cykelhandler: Flere cykelhandlere modtager gamle cykler for at sætte dem i stand. Flere giver endda en økonomisk godtgørelse for din brugte cykel.
  • Socialøkonomisk virksomhed: Donér din gamle cykel til en socioøkonomisk cykelhandler og støt et godt formål.
  • Almennyttige projekter: Donér din gamle cykel til offentlige eller private almennyttige formål og gør en forskel.
  • Genbrugsstation: Genbrugsstationerne i København genanvender metallet fra din gamle cykel til nyt metal, der fx kan indgå i produktionen af nye cykler.
  • Storskrald: Når din gamle cykel er slidt op, kan du stille den til storskrald. Du skal bare huske at sætte et mærkat på, hvor der står "Afhentes af renovatør".

Er du interesseret i at få din cykelforretning eller sociale organisation med på kortet? Skriv til os via kontaktformularen nederst på siden.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.