Corona: 225-timers-reglen er suspenderet

Den 21. april vedtog Folketinget en lov, der betyder, at 225-timers-reglen er suspenderet i perioden 9. marts til 8. juli 2020!

Her kan du læse, hvad det betyder for dig:

  • Hvis du fik nedsat eller stoppet din økonomiske hjælp som følge af 225-timers reglen, før den 9. marts 2020, påvirker suspenderingen ikke din ydelse. Men du får forlænget optjeningsperioden med 4 måneder, hvis du ikke er omfattet af andre forlængelsesårsager fx sygdom, barsel mv.   

 

  • Hvis du har modtaget en afgørelse om nedsættelse eller stop af din økonomiske hjælp i marts 2020 – og det endnu ikke har påvirket din ydelse - så vil Ydelsesservice København tilbagekalde afgørelsen. Det betyder, du stadig vil modtage din nuværende ydelse. Du vil modtage et nyt brev, hvor der står, at tidspunktet for nedsættelsen eller stop af ydelsen foreløbig er udskudt. Optjener du ordinære arbejdstimer i perioden, så tæller de med i den nye afgørelse.

 

  • Hvis du optjener ordinære arbejdstimer i perioden, hvor 225 timers-reglen er suspenderet, så tæller timerne stadig med i forhold til opfyldelse af arbejdskravet på 225 timer.

Hvis du er i tvivl om, hvordan suspenderingen af 225-timers-reglen påvirker din situation, så kan du kontakte Ydelsesservice på 82 56 40 00  (alle hverdage mellem 10-12),

Kontakt