Du er her

Cirkelbroen

Cirkelbroen, der er konstrueret af fem cirkelformede plateauer kronet af høje master, spænder over Christianshavns Kanal.

Cirkelbroen, der er konstrueret af fem cirkelformede plateauer kronet af høje master, spænder over Christianshavns Kanal i København og er bygget til fodgæn­gere og cyklister. Fra masternes top er udspændt tynde stålkabler til platformenes cirkelformede rækværk, der angiver knap synlige koniske afskærmninger rundt om masterne, hvor den højeste rejser sig 25 meter over broen.

De fem platforme varierer i diameter fra ti til fjorten meter, og er placeret, så de skaber en forskudt zigzagsti med udsigtsplatforme over vandet. Broen udfordrer dermed samspillet mellem de passerende og opfordrer til at sætte farten ned og stoppe op og kigge på havnerummet. Efter mørkets frembrud er Cirkelbroen svagt oplyst, og de høje belyste master er med til at give stedet en helt særlig elegance.

Cirkelbroen er udtryk for en for­nyende ingeniørkunst, hvor det kunstneriske udtryk understøtter funktionen og omvendt. Når større skibe skal passere broen glider den ene af platformene lydløst til siden som en svingbro. Broen er dermed en dynamisk konstruktion, som sikrer, at den kan bære og være i bevægel­se på samme tid. Denne lavmælte, tekniske bedrift, gør det nemmere for københavnerne at transportere sig rundt langs havnekanten.

Naboerne til broen har mulighed for selv at åbne og lukke broen.

Broen er en gave fra Nordea-fonden til Københavns Kommune.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.