Du er her

Carlsbergfondets Forskerboliger

Carlsbergfondets Forskerboliger sætter en høj standard for hele Carlsberg-området.

Forskerboligerne er opført i det sydøstlige hjørne af Carlsberg Byen ved siden af den fredede bygning ’De Hængende Haver’ og den tidligere mineralvandsfabrik ’Tap E’. De 22 boliger huser udenlandske gæsteforskere og grænser op til haven, der hører til brygger J.C. Jacobsens tidligere privatbolig. Boligerne er samtidig nabo til den nye Carlsberg Station og Campus Carlsberg, det nye hjemsted for Københavns Professionshøjskole.

Forskerboligerne er inspireret af Carlsbergs klassiske murstensbyggeri og danner en overgang mellem den gamle have og de nye byrum i campusområdet.

Forbindelsen mellem by og have er tydelig i forskerboligernes stueetage, hvor det er muligt at se på tværs af huset fra den gamle have til den nye bydel gennem store glaspartier. Den mere udadvendte funktion i stueetagen understøttes af stor åbenhed i facaden og det karakteristiske byrum, der udgøres af loggiaen – en søjlegang – med reference til den eksisterende loggia ved Mineralvandsfabrikken.

Facaderne er klassisk proportioneret med lysninger og vindue- og dørpartier en smule i overstørrelse. Murværket er et af tyngdepunkterne i byggeriets arkitektur og giver bygningen særpræg, identitet og sammenhæng med omgivelserne. Facaderne er opmuret i savtandsforbandt, dvs. mursten, der er drejede, og blank mur, som giver et udtryk af soliditet i tråd med de øvrige ældre Carlsberg-bygninger.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.