ByOasen i De Gamles By

  • Leg på græsset i ByOasen
    Foto Mette Bondo Harders
Geder, høns, kaniner og kolonihaver på Indre Nørrebro? Jo, de findes i den 50.000 m2 store, offentlige park i De Gamles By.

En grøn oase fuld af liv. Parken har tidligere været en af byens ukendte, grønne perler, men projektet ByOasen arbejder på at gøre området mere synligt i samarbejde med kvarterets børn og voksne.

Små kolonihaver, væksthus og indhegninger med dyr

Du kan blandt andet besøge parkens små kolonihaver, eller orangeriet med de eksotiske planter og fugle, hvor man kan sidde indendørs og nyde en madpakke eller en kop kaffe. Hos ByOasen er der geder, høns, kaniner, marsvin, mus, bier og fugle. ByOasen råder over en hønsegård, en gedefold, et orangeri (135 m2 opvarmet drivhus), 15 små institutionskolonihaver, 35 m2 højbede, et udekøkken med bålplads og den nye naturoplevelsessti rundt i De Gamles By. 

ByOasen afholder gratis arrangementer

ByOasen afholder gratis åbne arrangementer mindst én gang om måneden, som fx økologisk mad over bål, fastelavnsfest, kæledyrsdag, Børne Sankt Hans, affaldsindsamling og ingentingdag. Se hvornår på ByOasens facebookside.

Aktiviteter hver dag

ByOasen er en bemandet legeplads, hvor der hver dag er mulighed for sjove aktiviteter med dyrene, boldspil, bål og andre naturaktiviteter sammen med personalet.