Du er her

Byhusene på Islands Brygge

Byhusene på Islands Brygge består af i alt 110 byhuse, der indeholder huse i tre forskellige størrelser med tre til fem soveværelser.

Byhusene på Islands Brygge består af i alt 110 byhuse, der indeholder huse i tre forskellige størrelser med tre til fem soveværelser. Som en moderne fortolkning af Kartoffelrækkerne, skaber byhusene gode rammer for et aktivt familieliv, med nye løsninger ude og inde.

Bebyggelsesplanen er enkle smalle bilfrie boliggader på én side og gårdhaver på den anden side. Boligerne åbner sig mod hinanden og sætter rammen for et aktivt liv mellem husene. Boligerne har gårdhave, tagterrasse og en forhave mod boliggaderne, der er indrettet til leg og ophold. Bebyggelsen orienterer sig mod den grønne kile, der fører ned til strandpromenaden og Havnevigen, hvor en ny sydvendt badestrand indbyder til en svømmetur og solbadning.

Imellem byhusene ligger parkeringskælderen halvt nedgravet med parkeringsplads og direkte adgang til boligens trapperum. Gårdrummet, som er placeret oven på parkeringskælderen, får derved også mere lys, da det er hævet over stueplan. Niveauspringene og de forskellige boligtyper skaber variation og dynamik i de smalle boligstræder og sikrer en balance mellem privathed og åbenhed.

Boligerne er gennemlyste og har en indre åben rummelighed, på grund af de forskudte etager, som vokser op omkring den centrale trappe.

Bygherre har her haft mod til at bygge en anden type boliger, end hvad der typisk opføres, og har prioriteret kvalitetsvinduer, genbrugssten og arkitekttegnede trapper. Facaderne er i lyse genbrugstegl suppleret af indgangskarnapper og taghuse i sortmalet træ. Vinduerne er i sortmalet aluminium med gående partier i oliebehandlet Kebony træ. Bebyggelsen har som helhed opnået Svanemærkning, hvilket stiller høje krav til materialevalg og overflader.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.