Brug København

  • Foto: Maria Sattrup
København har meget at tilbyde dig, som studerende. Vi har gjort det nemt ved at liste de vigtigste informationer og tips herunder.

Brugbyen.nu

Vil du finde byens bedste læseplads, møde din yndlingsforfatter, lære at lave keramik, på strikkecafé, i romersk dampbad, til koncert eller udforske byens museer, er det en god ide at lave en profil på Brugbyen.nu.

Portalen samler kultur- og fritidstilbud i København, og skræddersyr dem, så du kan orientere dig om de tilbud, der passer til lige netop din smag. Brugbyen.nu samler nemlig kulturevents og arrangementer, og serverer dem til dig baseret på din personlige smag.

 

Byens åndehuller

Har du brug for en pause fra studielæsningen, eller giver vejret anledning til at side udenfor og lave opgaver? Vil du gerne dyrke sport, når studiedagen er omme? Eller trænger du bare til en kølig dukkert? København har mange parker, strande og naturområder, som du frit kan færdes i.

Her kan du fx se et kort over alle parker og grønne områder i København.

Hvis du trænger til en dukkert, så tilbyder København rig mulighed for en badetur – både sommer og vinter. Vandet i Københavns Havn er nemlig så rent, at du kan bade i det. Her finder du en oversigt over byens badezoner og badestrande.

Her kan du læse om, hvor du kan dyrke udendørs fitness.

Her kan du se et kort over byens idrætsanlæg – flere af dem er selvbetjent i åbningstiden.

 

Frivillig

For mange studerende kan frivilligt arbejde være en god erfaring ved siden af studiet. Københavns Kommune tilbyder rig mulighed for frivilligt arbejde til studerende.

Drømmer du om at skabe kulturoplevelser for andre? Så kan du fx blive frivillig til kultur- og sportevents.

Vil du hjælpe udsatte københavnere, herunder byens hjemløse? Så kan du blive frivillig på socialområdet.

Du kan læse mere om de frivillige jobs, som kommunen tilbyder, og hvordan du tilmelder dig som frivillig på kommunens side om frivillighed.

 

Kunst og kultur

Vidste du, at Københavns Kommune har tre museer i centrum af København? På Københavns Museum kan du dykke ned i byens historie og kultur. Thorvaldsens Museum huser billedhugger Bertel Thorvaldsens kunst og samlinger, og det er det eneste sted i verden, hvor du kan se hans samlede værker. Og så er arkitekturen en kunstoplevelse i sig selv. I Nikolaj Kunsthal kan du opleve dansk og international samtidskunst i unikke historiske omgivelser i en gammel kirke. Udstillingerne skifter, så der er altid noget ny spændende kunst at opleve.

Foruden kommunens museer findes der også en række kulturhuse i København, som alle rummer både musik, dans, teater, koncerter, udstillinger og meget mere. Du finder en oversigt over kulturhusene her.

Kontakt