Bavnehøj i bevægelse

Skole og Fritid har af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter fået midler til Projekt Bavnehøj i bevægelse.

Formålet er at bygge bro mellem børn og unge på Bavnehøj Skole og Sjælør Boulevard og områdets kultur og fritidstilbud. Projektet skal desuden sikre, at kultur- og fritidsinstitutionerne samt de frivillige foreninger understøttes i at rumme børn og unge fra lokalområdet og i at etablere tæt samarbejde med Bavnehøj Skole og de relevante aktører på Sjælør Boulevard. Målgruppen er børn og unge på Bavnehøj Skole og Sjælør Boulevard i alderen 6-18 år, som ikke tager del i kultur- og fritidslivet.

Samarbejde med Bavnehøj Skole
Projektet arbejder for at de lokale kultur- og idrætsfaciliteter gøres tilgængelige for målgruppen og understøtter foreningerne i at rumme og inddrage målgruppen. Herudover skal projektlederen – i tæt samarbejde med Bavnehøj Skole og relevante aktører på Sjælør Boulevard – guide børn og unge til kultur- og fritidsaktiviteterne, samt sikre at der etableres aktivitetstilbud der synliggør kultur- og fritidslivet og skaber aktivitet i ferier og weekender. Sidst men ike mindst skal projektlederen sammen med Bavnehøj Skole og de lokale foreninger og idræts- og kulturinstitutioner arrangere undervisningsforløb mv. for skolens elever og oplyse forældrene om kultur- og fritidslivet.

Midler til projekter
Projektet har etableret en pulje som Kultur- og Fritidsforvaltningens institutioner i området kan søge. Formålet er at øge kultur- og fritidstilbuddene i området. Projektet giver også tilskud til idrætsforeninger og selvejende institutioner, der løfter en særlig indsats over for socialt udsatte børn og unge.

Projektet har givet midler til
Womekka Lounge i Streetmekka
Fodboldskolen i Fremad Valby for børn fra Sjælør Boulevard,
Akacieparken og Lukretiavej
Beachsoccer på Toftegårds plads
Københavns Hockey Klub på Ellebjergskolen
Sydhavns inc. – Folehaven
ForeningsGuiderne i Vesterbro/Kongens Enghave
Børnedistortion i Sydhavn/Vesterbro

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.