Københavns Kommune anbefaler kraftigt, at der serveres mælk i daginstitutionen. Anbefalingen sker på baggrund af Fødevarestyrelsens anbefalinger for mælk.
Fødevarestyrelsen skriver følgende i publikationen "grundlag for anbefalinger for sund mad":
Hvor meget mælk?
For alle over 1 år vil et indtag på ca. ½ liter mælkeprodukt dagligt være en passende mængde. Det er ikke nødvendigt, at barnet får præcis ½ liter om dagen, men med et minimum på 350 ml lever kosten lettere op til anbefalingerne. For at det enkelte dagtilbud er med til at sikre, at børnenes behov for sund og nærende mad opfyldes, anbefaler Fødevarestyrelsen, at institutionerne serverer følgende mængder og typer mælk:
- Vuggestuebørn: 1,25 dl letmælk for de 1-3 årige og sødmælk for børn i alderen 9-12 mdr. svarende til ca. 1-1,5 glas mælk i løbet af en institutionsdag
- Børnehavebørn: 1,5 dl skummet- eller minimælk svarende til ca. 1-2 glas mælk i løbet af en institutionsdag
Kilde: Fødevarestyrelsens anbefalinger for mælkeprodukter i ”Det fælles frokostmåltid – anbefalinger og inspiration til sund mad til børn i daginstitutionen”, s. 18-21
Sojadrik, havredrik og risdrik
Sojadrik, havredrik og risdrik kan ikke erstatte komælk, da disse drikke har et lavere indhold af protein, vitaminer og mineraler. Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside: www.fvst.dk