Du er her

Axel Towers

Axel Towers fem tårne i varierende højde refererer både til Københavns historiske voldanlæg og til kvarterets sammensatte skala og formsprog

Axeltorv ligger i det område, hvor Københavns vold engang løb, i overgangszonen mellem middelalderby og det moderne København.

På Axeltorv har arkitekterne grebet muligheden for at gendigte voldens landskabelige karakter. Axel Towers er formet som punkter i et landskab, ligesom udkigsposterne på volden.

Axel Towers består af fem cirkulære bygninger på mellem 28 og 61 meter. Tårnenes varierende højder relaterer til byområdets meget sammensatte skala og karakter.

De fem tårne er fritstående, men forbundet af en hævet byhave på første sal og af slyngede gangbroer i forskellige højder. Som besøgende inviteres man til at skyde genvej igennem bygningen eller til at opholde sig i nogle af bygningens lommer, og bygningen opleves således som en del af byrummet.

Facaden er inddelt i vandrette bånd for hver etage med lodrette lameller, ’brise soleil’. Lamellerne giver dybde og relief til bygningen, men skærmer samtidig for solen og bryder vinden på den krumme facade.  Facaden er beklædt med tombak – en legering af kobber og zink, der med tiden bliver mørkebrun.

Indvendigt er Axel Towers gennemført med en enkel materialeholdning af høj kvalitet med gennemarbejdede detaljer.

Tårnene rummer kontorer, mens der i gadeplan er caféer og butikker, og i et af tårnene er der en restaurant med udsigt over byen.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.