Ansøg om pigepartnerskab

Ansøgningsrunde: Fodboldklubber kan indgå pigepartnerskab med Københavns Kommune

Har din forening lyst til at styrke fodboldaktiviteterne for piger? Og har foreningen lyst til at udvikle et godt pigemiljø, der kan inkludere, rumme og fastholde endnu flere piger?

Så har din forening lige nu mulighed for at søge om at indgå i et pigepartnerskab med Københavns Kommune.

Københavns Kommune har i forbindelse med en bevilling fra Nordea-fonden afsat midler til Pigepartnerskaber med fodboldklubber. Med midlerne udvælges i udgangspunkt 5 foreninger, der årligt modtager 100.000 kr. til ansættelse af en ressourceperson, der skal arbejde med piger (0-18 år) i klubben. Midlerne er afsat i tre år (oktober 2020 - juni 2023).

Ansøgningsfristen er den 17. august 2020 kl. 9.00.

Formålet med Pigepartnerskaber er at styrke og udvikle pigemiljøerne i fodboldklubberne, gerne med nyskabende metoder, der kan skabe varige ændringer, der inkluderer piger. Fokus er både på at rekruttere flere piger og at fastholde de piger, der allerede spiller i klubberne. Den ansatte ressourceperson skal arbejde på bl.a. at udvikle aktiviteter for piger, skabe stærke samarbejder i lokalområdet med fokus på piger, styrke trænere og ledere på pigeområdet, inddrage pigernes forældre og arbejde med klubbens interne organisering, så piger tilgodeses – alt sammen for at sikre et bæredygtigt miljø, der inkluderer piger på den lange bane.

Pigepartnerskaber kan udelukkende søges af folkeoplysende fodboldklubber hjemmehørende i Københavns Kommune.  Ansøgere skal, som udgangspunkt, have:

  • Fodboldaktiviteter for piger
  • Min. 100 pigemedlemmer (0-18 år) og min. 5 kvindelige ledere/trænere i klubben
  • Lyst, nytænkning og vilje til at inkludere, rumme og fastholde piger

Fodboldklubber, der allerede har indgået Socialt partnerskab med Københavns Kommune, kan ansøge om Pigepartnerskab på 50.000 kr. årligt (min. 5 timers ansættelse om ugen) til at give et ekstra boost til deres pigeindsats. Hvis de eksisterende partnerskaber tildeles et pigepartnerskab, skal de forpligte sig på at agere mentor for de øvrige nye pigepartnerskaber. Fodboldklubber, der ikke allerede har et Socialt partnerskab, kan ansøge om 100.000 kr. årligt (min. 10 timers ansættelse om ugen).

Find ansøgningsskema og retningslinjer for ansøgning til pigepartnerskaber i 'dokumenter' nedenfor.

Københavns Kommune har allerede indgået Sociale partnerskaber med 21 folkeoplysende foreninger: Ajax København, Amager Judo Skole, B1908, BK Union, BK Skjold, Brønshøj Boldklub, Børnebasket København, Copenhagen Floorball Club, DUI Leg og Virke Østerbro, Fremad Amager, Fremad Valby, Global Kidz, Hovedstadens Svømmeklub, IF Stadion, Nørrebro Taekwondo Klub, Nørrebro United, Rollespilsfabrikken, SheZone, Stevnsgade Basketball, Street Society og Vestia.

Kontakt

Camilla Graversgaard Nielsen

Udviklingskonsulent
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 26 34 46 15

Marie Schytte Krabbe

Udviklingskonsulent
Kultur- og Fritidsforvaltningen
+45 28 12 73 87