Mødedato: 19.06.2019, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 87

Ansøgning om tilskud til Midsummer Viking Challenge 2019

Se alle bilag
Kultur- og Fritidsudvalget skal tage stilling til ansøgning fra Viking Adventures og Dansk Surf- og Rafting Forbund om et tilskud på 25.000 kr. til Midsummer Viking Challenge 2019.

Indstilling

Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller,

  1. at Kultur- og Fritidsudvalget giver afslag på ansøgningen om 25.000 kr. til Midsummer Viking Challenge 2019, da der ikke er afsat midler til formålet i budgettet.

Problemstilling

Der henvises til ansøgningen (bilag 1).

Løsning

Midsummer Viking Challenge er et 24-timers stand up paddle-løb for hold, hvor deltagerne på skift skal padle rundt om Amager Strandpark. Holdene donerer et beløb til miljøorganisationen Plastic Change pr. omgang. Ifølge ansøger har eventen indbygget et kraftigt fokus på affaldshåndtering samt nedbringelse af plastikforurening og madspild.

Målgruppen er danske og internationale eliteudøvere og motionister, der kan padle fem kilometer. Det er, ifølge ansøger, den eneste SUP-event i år i hovedstaden.

Der søges med denne ansøgning om støtte til eventen i 2019. Arrangøren har desuden ansøgt om tilskud på 200.000 kr. fra Festivalpuljen til eventen i 2020.

Økonomi

Indstillingen har ingen økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Såfremt ansøgningen imødekommes, vil Kultur- og Fritidsforvaltningen, i dialog med ansøger, udarbejde en tilskudsaftale, som indeholder forudsætninger for tilskuddet og målbare succeskriterier.

 

Mette Touborg

                                                      /Thomas Bach

Beslutning

Der blev begæret afstemning om at bevilge 25.000 kr.; kassemæssig dækning anvises på 3.35.64.1.

Et flertal (Franciska Rosenkilde, Rune Dybvad, Simon Strange, Jonas Bjørn Jensen, Christopher Røhl Andersen, Kim Hjerrild, Jens Kjær Christensen, Karina Rohrberg Jessen og Rikke Lauritzen) stemte for forslaget.

Et mindretal (Karina Bergmann) stemte imod.

Maria Frej undlod at stemme.

Forslaget blev således godkendt.

Til top