Mødedato: 11.10.2017, kl. 16:00
Mødested: Rådhuset, stuen, værelse 43/44

B-sag: Vedtægter for Energicenter Voldparken

Se alle bilag
Udvalget skal tage stilling til forslag til reviderede vedtægter for EnergiCenter Voldparken, herunder ønsket om udpegning af medlem til bestyrelsen, som repræsenterer kommunen.

Indstilling

Børne- og Ungdomsforvaltningen indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, at udvalget overfor Borgerrepræsentationen anbefaler,

1. at forslag til ændringer af vedtægten for EnergiCenter Voldparken (ECV), herunder udpegning af kommunal repræsentant til ECV's bestyrelse, godkendes

2. at Borgerrepræsentationen, i forbindelse med øvrige udpegningssager for valgperioden 2018-2021, udpeger et medlem til bestyrelsen i ECV

 

Problemstilling

Den selvejende institution EnergiCenter Voldparken er stiftet som en fond af Brønshøj-Husum Lokaludvalg og rummer en række idræts- og kulturtilbud i den nedlagte Voldparken Skoles faciliteter i Brønshøj. Fonden ECV drives som en socialøkonomisk virksomhed og indgår driftsoverenskomster med Københavns Kommune om diverse leverancer af ydelser. Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) har en driftsaftale med EnergiCenter Voldparken, hvor ca. 400 børn fra udflytterbørnehaver benytter faciliteterne. BUF køber således mad fra ECV’s køkken til udflytterbørnehaverne samt en række facility management-ydelser.  

BUF er pga. omfanget af driftsaftalen forpligtet til at føre kontrol med fonden ECV. Dette gøres delvist ved at have en repræsentant i bestyrelsen. I de hidtidige vedtægter har det dog været Teknik og Miljøforvaltningen (TMF), der har været tildelt en plads i bestyrelsen, da TMF var med til at starte projektet EnergiCenter Voldparken sammen med lokaludvalget. TMF har ikke længere interesser eller aktiviteter i relation til ECV.

Løsning

Fonden ECV har fremsendt forslag til ændring af fondens vedtægter. Således afspejles nu i højere grad BUF's interesser i relation til ECV, herunder ønsket om at BUF - og ikke TMF - udpeger en repræsentant til bestyrelsen.

Forvaltningen foreslår en ændring i Fondens eget forslag til vedtægtsændringer, så det fremgår, at Borgerrepræsentationen udpeger ét medlem til bestyrelsen, og at der ikke er yderligere bindinger på udpegningen. Såfremt der ikke måtte være ønske om politisk repræsentation, foreslås det, at en repræsentant for BUF kan udpeges i stedet.



Den formulering, der fremgår af den nu fremlagte vedtægt, vil i givet fald skulle tilrettes i overensstemmelse med ovenstående, da det er Borgerrepræsentationen - og ikke forvaltningen - der har hjemmel til at foretage udpegningen. BUF vil, under forudsætning af Borgerrepræsentationens godkendelse af vedtægterne, sørge for, at fonden ændrer vedtægterne på dette punkt i overensstemmelse med indstillingen.

Ud over BUF's aktiviteter, har Kultur- og Fritidsforvaltningen (KFF) et engagement i ECV, da ECV varetager administration af sportshaller for KFF på centeret. Herudover yder KFF et generelt tilskud til ECV. BUF, KFF og TMF har i sagsforløbet afklaret, at BUF har den største driftsmæssige kommunale andel i ECV, hvorfor forvaltningerne er enige om det hensigtsmæssige i at en eventuel forvaltningsrepræsentant i bestyrelsen kan være fra BUF. 

Økonomi

Indstillingen har ikke økonomiske konsekvenser.

Videre proces

Vedtægterne forelægges Borgerrepræsentationen og såfremt de godkendes, træder de i kraft umiddelbart herefter. Ændringen af bestyrelsens sammensætning får betydning for valgperioden 2018-21. Udpegninger til bestyrelser, råd og nævn mv. for valgperioden 2018-2021 finder sted på et af de første møder i den nye samling.

 

            Tobias Børner Stax

                                                                                        /Sti Andreas Garde

 

Beslutning

Indstillingens 1. at-punkt blev godkendt.

Indstillingens 2. at-punkt blev godkendt.

Til top