Mødedato: 22.05.2017, kl. 15:00
Mødested: Rådhuset, 1. sal, værelse 51

Forlængelse af dispensation fra lokalplan ”Ørestad Syd” til et midlertidigt parkeringsanlæg på terræn, Amager Vest

Se alle bilag

Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om der skal meddeles dispensation fra lokalplan ”Ørestad Syd” til et midlertidigt parkeringsanlæg på terræn i Ørestad Syd.

Indstilling

Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender,

  1. at der meddeles dispensation fra lokalplan ”Ørestad Syd” til forlængelse af tilladelse til parkering for i alt 175 parkeringspladser (inkl. handicapparkering) til og med december 2017 i Ørestad Syd. Pladserne er etableret på det midlertidige parkeringsanlæg på matr.nr. 957 og 980 Sundby Overdrev, København, ved Richard Mortensens Vej.

Problemstilling

By & Havn ønsker at forlænge sin tilladelse til at benytte det midlertidige parkeringsanlæg på terræn i Ørestad Syd, idet det permanente parkeringsanlæg, der skal dække parkeringsbehovet i området, endnu ikke er helt færdigetableret. By & Havn har på den baggrund ansøgt om dispensation fra krav om parkering i konstruktion i lokalplan ”Ørestad Syd”. Det midlertidige parkeringsanlæg skal som hidtil betjene beboerne i området, indtil det permanente parkeringsanlæg i karréen mellem Richard Mortensens Vej og Else Alfelts Vej kan tages i brug.

Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 27. april 2011 ”Strategi for parkering under udbygningsperioden i Ørestad og Ørestad City”, som indeholder muligheden for midlertidige parkeringsanlæg og krav til indretning heraf. Teknik- og Miljøudvalget vedtog på samme møde, at dispensationer til midlertidig parkering på terræn skal forelægges udvalget.

Løsning

By & Havn har ansøgt om fortsat at kunne anvende det midlertidige parkeringsanlæg på terræn ved Richard Mortensens Vej i Ørestad Syd. Oversigtkort over det ansøgte midlertidige parkeringsanlæg er vedlagt i bilag 1.

Det var en forudsætning for ibrugtagningstilladelse til de eksisterende boligbyggerier inden for den oprindelige lokalplan ”Ørestad Syd”, at By & Havn etablerede parkeringspladser enten som midlertidige pladser på terræn (jf. ovennævnte parkeringsstrategi) eller som de i planen fastlagte centrale parkeringshuse, fx det eksisterende permanente parkeringshus med indkørsel fra Robert Jacobsens Vej.

Det midlertidige parkeringsanlæg på terræn ved Richard Mortensens Vej skal således nedlægges, når der er etableret et permanent parkeringsanlæg i konstruktion i karréen mellem Richard Mortensens Vej og Else Alfelts Vej. Det vil sige umiddelbart syd for den midlertidige terrænparkering. Dette permanente anlæg, der integreres som parkering i en plint i basen af boligkarréen, påregner By & Havn færdiggjort i tredje kvartal 2017.

Forvaltningens anbefaling
Teknik- og Miljøforvaltningen vurderer, at den foreslåede forlængede anvendelse af parkeringsanlægget er i overensstemmelse med ”Strategi for parkering under udbygningsperioden i Ørestad og Ørestad City”. Strategien indeholder blandt andet krav om en indbydende indretning af parkeringsarealet med fast belægning, beplantning og gerne med mulighed for ophold eller aktiviteter. Under byggesagsbehandlingen af projektet vil en hensigtsmæssig konkret udformning af strategiens krav blive sikret.

Forvaltningen vurderer, at der med en dispensation frem til og med december 2017 tages højde for eventuelle forsinkelser for ibrugtagning af byggeriet i tredje kvartal. På nuværende tidspunkt forventer forvaltningen dog ikke forsinkelser i byggeprocessen.

Økonomi

Denne indstilling har ikke i sig selv økonomiske konsekvenser for Københavns Kommune.

Videre proces

Når Teknik- og Miljøudvalget har godkendt dispensationen, vil forvaltningen meddele forlængelsen af dispensationsperioden til By & Havn.

 

Pernille Andersen

/Jakob Møller Nielsen

Beslutning

Teknik- og Miljøudvalgets beslutning den 22. maj 2017

Indstillingen blev godkendt.
Til top