Mødedato: 14.12.2016, kl. 17:30
Mødested: Jægergade 10

Høring: Bus-undersøgelse vedr. omlægning af bus 66 og 12 i udadgående retning i Rantzausgade

Se alle bilag

Indstilling

Formanden indstiller til Nørrebro Lokaludvalg,

  1. at Lokaludvalget bemyndiger Byrum-, Miljø- og Trafikarbejdsgruppen til at udarbejde et høringssvar vedr. høring om bus-undersøgelse af omlægning af bus 66 og 12 i udadgående retning i Rantzausgade.

Problemstilling

Fra 2019 skal Rantzausgade ensrettes for busser og biler. Busserne kører fortsat ad Rantzausgade i retning mod centrum, men en alternativ rute skal findes i udadgående retning. På baggrund af en politisk beslutning i januar 2016, har Teknik- og Miljøforvaltningen i samarbejde med Movia og rådgivningsfirmaet Niras undersøgt fire mulige ruter i udadgående retning. Undersøgelsen beskriver konsekvenserne for hver rute. De undersøgte forhold omhandler byrum, trafikal tryghed, trafiksikkerhed, tilgængelighed og synergi med den kommende metrostation på Nuuks Plads. Der ses også på busdriftens serviceniveau samt økonomi ved omlægningen.

Teknik- og Miljøforvaltningen behandler de indkomne høringssvar og sender et samlet svar ud medio januar 2017. De indkomne høringssvar vil indgå i beslutningsgrundlaget for valg af den endelige busrute, som Teknik- og Miljøudvalget vil beslutte i februar 2017.

Der er deadline for at kommentere undersøgelsen d. 12. januar.

Løsning

Lokaludvalget bemyndiger Byrum-, Miljø- og Trafikarbejdsgruppen til at udarbejde et høringssvar vedr. høring om bus-undersøgelse af omlægning af bus 66 og 12 i udadgående retning i Rantzausgade.

Beslutning

Der var afstemning om indstillingen.
For stemte: Bjarke Kværnø, Brita Fabricius, Erik Brandt, Gitte Kristensen, Hans Mejlshede, Jannich Kofoed, Jens Villadsen, Kim Christensen, Lars Christiansen, Martin Maric, Mette Jokumsen, Mogens Petersen, Niels Clemmensen og Sven Knudsen.
Undlod at stemme: Flemming Jensen, Jette Nielsen og Masti Jutka.
Indstillingen blev vedtaget og Lokaludvalget bemyndigede Byrum-, Miljø- og Trafikarbejdsgruppen til at udarbejde et høringssvar vedr. høring om bus-undersøgelse af omlægning af bus 66 og 12 i udadgående retning i Rantzausgade.

Til top